Ylen toimittaja julkaisi pääministeri Sipilän lähettämät viestit – viestejä minuutin välein

Ylen toimittaja on julkaissut viestit, jotka pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lähetti viime perjantaina ja lauantaina. Viestinvaihdosta käy ilmi, että Sipilä välitti 12 kansalaisilta saamaansa viestiä Ylen Salla Vuorikoskelle hyvin tiiviissä tahdissa. Sipilä lähetti lisäksi viisi viestiä, joissa arvosteli Ylen toimintaa.

Kuten julkisuudessa on kerrottu ja Sipilä on itsekin myöntänyt, hän antaa hyvin suorasanaista palautetta Ylen jutusta, jossa kerrottiin pääministerin sukulaisten saaneen noin puolen miljoonan euron tilauksen Terrafamelta.

Sipilä kirjoittaa, että oppositiota ei tarvita ollenkaan, koska "niin puolueellista Ylen viestintä on ollut tämän vaalikauden aikana". Sipilä kirjoittaa kuulleensa arvion erityisesti niiltä kansanedustajilta, jotka ovat olleet pidempään mukana.

– Lestadiolaisjutut, Yrityksen tuulesta temmatut työsuojelujutut, Tulojen ilmoittamatta jättäminen, Jne, jne. Arvostukseni Yleen on nyt täysi nolla, ei tietysti poikkea teidän arvostuksestanne minua kohtaan. Tasoissa ollaan, Sipilä kirjoitti kello 23.07 Vuorikoskelle.

Vuorikoski kertoo julkaisseensa viestit, koska yleisöllä on oikeus saada tietoa yhteiskunnallisesti merkittävän asian taustoista. Hän kertoo päätyneensä tähän myös siksi, että Yleisradion toimituksellinen johto on päätynyt samaan arvioon julkisesta käsittelystä. Sen sijaan pääministerin välittämiä kansalaisviestejä hän ei koe tarpeelliseksi julkaista.

Viestinvaihdosta käy ilmi, että Vuorikoski esitti Sipilälle useita kertoja pyynnön vastata Ylen kysymyksiin. Sipilä ei kuitenkaan halunnut enää kommentoida uutista, koska uutinen oli jo julkaistu. Sipilän mielestä hänelle varattu aika, noin 1,5 tuntia, kommentoida Ylen uutista oli liian lyhyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ex-pomo MT:ssä: Ylen journalismiin puututtu varsinkin tällä hallituskaudella

HS: Ylen Ruben Stiller pelkäsi potkuja Sipilä-jupakassa

Ylen toiminnasta Sipilän tapauksessa kantelu

Uusimmat

Kotimaa

Lasten tuominen turvapaikkaleireiltä tuo omat haasteensa – Migrin mukaan Suomessa on hyvä valmius

Tuuli-myrsky katkoo sähköjä lounaassa, etelässä ja idässä, tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi

Vihreiden puolueaktiivit kaipaavat hallitukselta ilmastotoimia: "Ainakin päätökset turpeesta pitäisi saada aikaan"

Presidentti Niinistö ohjeisti seuraajaehdokkaitaan – Tutkija: "Täsmällinen opastus siihen, miten ulkopoliittista keskustelua pitää käydä"

Kaahari ei olisi antanut piikkimaton häiritä pakomatkaansa, mutta tyhjentyneet renkaat olivat eri mieltä

"Erittäin hyvä, että noin toimittiin", kommentoi presidentti Niinistö Ykkösaamussa Haaviston al-Hol-toimista aloitettua esitutkintaa

Mitä tehdä, kun nenä vuotaa tai kasvot punoittavat teatterissa, kampaajalla tai pukukopissa?

Sahojen työtaistelutoimet yritetään saada päätökseen – mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan annettu sovintoesitys

Sisäministeri Ohisalo: Välimeren alueelta otettavia turvapaikanhakijoita pyritään auttamaan mahdollisimman nopeasti

Kelan puhelinpalvelusta kanteluita eduskunnan oikeusasiamiehelle – Palvelu edelleen ruuhkautunut eikä loppua näy

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.