Ylestä irtisanoutuneille toimittajille sataa kahtalaista palautetta

Kansalaiset antavat Yleisradiosta irtisanoutuneille toimittajille kahtalaista palautetta Facebookissa. Voittopuolisesti palaute on kuitenkin kannustavaa.

Ylen ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen ja toimittaja Salla Vuorikoski ilmoittivat irtisanoutumisistaan keskiviikkona. Molemmat kertoivat asiasta sekä Twitterissä että Facebookissa. Erosen mukaan hänen sananvapauttaan on rajoitettu eikä hän pysty tekemään työtään omien arvojensa ja journalistin ohjeiden mukaan. Vuorikosken mukaan Ylessä on perustavanlaatuisia ongelmia ja ne koskevat riippumattomuutta ja yleisön oikeuksien toteutumista.

Monet pitävät Erosen ja Vuorikosken ratkaisuja rohkeina.

– Kiitos! Rohkea teko. Arvostan, kirjoittaa Tarja Orre Erosen Facebook-sivulla.

– Suoraselkänen mies! Hienoa, että joku uskaltaa sanoa ääneen asiat! Tsemppiä jatkoon! kirjoittaa Ismo Viirimaa samassa kommenttiketjussa.

– Arvostettavaa, ei varmasti ollut mikään helppo päätös. Ja juuri tuollainen käytös kertoo yksilön rohkeudesta, komppaa Jouni Valtonen.

– Hyvä, tuosta minä tykkään, että löytyy selkärankaa. Tsemppiä Salla ja muutkin ylestä lähtevät, kirjoittaa Lassi Heikki Huotari Vuorikosken Facebook-sivulla.

– Yle on korruptoitunut ja johtajuuskriisin alla. Teit oikein kun lähdit, sillä se on ainoa tapa, millä voit taistella Ylen rapautumista vastaan. Toivon, että pyrit uutisoimaan Ylen ristiriidoista etenkin, kun et ole enää talossa varoitusuhan alla, kirjoittaa Ari Salo Vuorikoskelle.

– Erittäin suuri hatunnosto suoraselkäisyydestä, Salla Vuorikoski. Oikein toimittu. Surullista, että YLE:ssä kaivetaan suomalaisen journalismin hautaa, kirjoittaa Erkki Mäki.

"Nössö!"

Toiset suhtautuvat asiaan kriittisesti.

– Eli otat loparit, kun et saa mielesi mukaan jakaa omaa maailmankuvaasi veronmaksajien rahoilla, kirjoittaa Mika Lampakka Eroselle.

– Nössö! Tosi mies (ammattilainen siis) uskaltaa vaikuttaa myös sisältäpäin. Toivottavasti sinua ei jatkossa näy missään poliittisissa tms. piireissä. Olisitpa ollut mies ja jatkanut sitä journalismia, mitä luulin sinun edustavan. Teit sen helpomman valinnan. Siksi olet nössö, kirjoittaa Seppo Jaspi niin ikään Eroselle.

– Koko ajankohtaistoimituksen väki voisi minun puolestani vaihtua. Siellä ei ole harjoitettu laatujournalismia vuosikausiin. Toimittajat ajavat omaa poliittista agendaansa pyyhkien journalismin ohjeilla takapuolta, kirjoittaa Jaakko Kangasniemi Erosen Facebook-sivulla.

– Salla, mielestäni eroaminen tällaisessa tilanteessa on eräänlaista rintamakarkuruutta. Jos et ole tyytyväinen asioiden tilaan, pyri muuttamaan niitä. Pienin askelin, jos rytinällä ei onnistu! kirjoittaa Kristiina Rantalainen Vuorikoskelle.

– Jos tuntuu, että vika on pelkästään esimiehissä ja muissa tahoissa, on syytäkin lähteä ja ehkä myös silti itse katsoa peiliin, kirjoittaa Rami Harmaala Vuorikoskelle.

Ylen ympärillä alkoi kuohua tovi sitten, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) hermostui Ylen Terrafame-uutisointiin. Kohu sai lisää vauhtia Suomen Kuvalehden uutisesta, jonka mukaan Ylen johto päätti hyllyttää aiheen jatkojuttuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sipilä Ylen toimittajien lähdöstä: Minulla ei ole tietoa