Yli sata kadunnimeä harkintaan

Nilsiän ja Kuopion alueella on yli sata samannimistä tai lähes samannimistä tietä. Ennen vuoden 2013 alusta tapahtuvaa kuntaliitosta pyritään nimiä muuttamaan niin, ettei ongelmia syntyisi esimerkiksi hälytysajoneuvojen tilaustilanteissa. Tien nimen muuttaminen helpottaa myös taksien ja postin löytämistä oikeaan osoitteeseen.

Kunta päättää osoiteasioista, mutta tienimimuutokset pyritään tekemään yhteistyössä asukkaiden kanssa. Siihen, kumman kunnan puolella nimi muutetaan, vaikuttaa tien varrelle annettujen osoitteiden ja ympärivuotisten asuntojen ja yritysten lukumäärä.

Muutettavien teiden kiinteistön omistajille on lähetetty tai lähetetään kirje, jossa tien asukkaita pyydetään yhdessä miettimään ja kommentoimaan ehdotettua nimeä. Mikäli esitetylle vaihtoehdolle muita ehdotuksia ei tule, kunta nimeää tien esityksen mukaisesti. Päätökset uusista tienimistä pyritään tekemään vuoden 2012 aikana. Asukkaat saavat tiedon päätöksestä postitse.

Kunta vaihtaa nimikyltit. Kunta myös ilmoittaa tienimen muutoksesta pelastustoimelle, maistraattiin ja postiin.

Osoitteessa tienimi vaihtuu, mutta numero pysyy pääsääntöisesti ennallaan. Uuden osoitteen voi ottaa käyttöön, kun tienimikyltti on vaihdettu.

Nimen muutoksen jälkeen uudet nimet muutetaan mahdollisimman nopeasti opaskarttoihin. Siirtymävaiheessa saattaa kuitenkin syntyä sekaannuksia ennen kuin uudet nimet vakiintuvat käytössä. Esimerkiksi navigaattorien osoitetietojen päivittymiseen kaupunki ei pysty vaikuttamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muuttuvat teiden nimet Nilsiässä

Muuttuvat teiden nimet Kuopiossa