Yli sata lehmää kuoli palossa Pälkäneellä

Yli sata lehmää menehtyi navettapalossa Pälkäneellä aamuyöllä. Tuli myös tuhosi Ruljan kylässä sijaitsevan maatilan kookkaan navetan, joten vahingot nousevat huomattaviksi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Rulja-Sarkasentillä sijaitsevalle maatilalle kello 00.36. Kun palokunta pääsi syrjäiselle onnettomuuspaikalle, noin 2 000 neliön kokoinen navetta oli jo täysin tulessa ja sen vesikatto oli osin sortunut. Kaikki navetassa olleet lehmät kuolivat palossa, arvioi alueen päivystävä palomestari aamukahden jälkeen.

Pelastuslaitoksella ei ollut vielä aamuyöllä käsitystä tulen syttymissyystä. Pälkäneellä oli palon syttymisen aikaan kova 27 asteen pakkanen.

Menetys osui Aamulehden mukaan Aholan sukutilalle, jossa on viljelty maata jo vuodesta 1632. Maanviljelijä Jyrki Ahola kävi navetassa illalla tarkastuskäynnillä Kymmenen uutisten jälkeen. Tuollon kaikki oli vielä kunnossa.

Navetan palohälyttimet laukesivat ensimmäisen kerran noin 45 minuuttia tarkastuskäynnin jälkeen. Tarkistus näytti vikahälytystä, eikä navetassa ollut havaittavaa savua tai paloa.

Jonkun ajan päästä palohälyttimet hälyttivät uudelleen, ja tällä kertaa tuli oli irti. Siinä vaiheessa mitään ei ollut enää tehtävissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.