Ylijääneen kouluruuan myynti jatkuu

Kuopion Kalevalan koululla ja Kallaveden lukiolla on jatkettu tällä viikolla ylijäämäruuan myyntiä. Ruoka-annoksia myydään koulupäivinä Kalevalan koululla kello 12.15 – 12.45 ja Kallaveden lukiolla kello 13.30 – 14.00 välisenä aikana, jos ruokaa jää yli.

Ruoka-annos sisältää pääruuan lisäksi ruokajuoman, leivän ja levitteen. Annoksen hinta on 1,50 euroa ja se tulee nauttia paikan päällä.

Jos ruokaa on jäänyt myytäväksi, Kallaveden lukiolla sisäpihan puoleisessa ovessa ja Kalevalan koulun ruokalasiiven ovessa on merkkinä ilmoitus: ”Ruokaa jäi, tervetuloa syömään”. Ovissa on myös ilmoitukset siitä, jos ruokaa ei jäänyt myytäväksi.

Ylijäämäruuan myynnin kokeilua tehtiin kevään 2014 aikana Servican kolmessa toimipaikassa, jonka jälkeen ylijäämäruokaa on myyty Kalevalan koululla ja Kallaveden lukiolla.

Servica selvittää ylijäämäruuan myynnin laajentamista myös muihin toimipaikkoihin yhteistyössä koulujen kanssa.

Ylijäämäruuan myynti tukee omalta osaltaan järjestyksessään kolmatta valtakunnallista Hävikkiviikkoa, jota vietetään tänä vuonna 7. – 13.9.

Hävikkiviikolla Kuopion kaupunki ja Servica kannustavat työntekijöitään, asiakkaitaan ja kaikkia kuopiolaisia kiinnittämään huomiota biojätemäärään. Servican kouluravintoloissa järjestetään Älä ruoki roskista! -kampanja, jossa koululaisille vinkataan, mitä jokainen voi tehdä biojätteen vähentämiseksi ruokailussa ja kotona.

Koulu- ja lounasravintoloissa seurataan lautasilta kertyvää biojätteen määrää ja vähiten lautasjätettä tuottanut koulu palkitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.