Ylikomisario: Kansalaisten katupartioita ei kaivata

Ei ole näkynyt, eikä kaivata tämmöisiä järjestyksenpitäjiä Pohjois-Savossa, kertoo ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisista.

– Tilanne on täysin poliisin hanskassa nyt ja jatkossa. Meillä on ihan riittävästi resursseja hoitaa yksittäiset tehtävät ja rikokset. Ei ole mitään merkkejä, että yleinen järjestys ja turvallisuus olisivat heikentyneet laajamittaisen maahantulon myötä.

– Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan tällainen kansalaistoiminta ei vain käy, kun tiedetään, että nämä ryhmät ovat maahanmuuttovastaisia ja rasistisia. Meidän yhteiskuntaamme ei tämmöinen sovi missään nimessä, Pohjolainen sanoo.

– Ihmettelen, mistä tämmöinen viha kumpuaa. Tämmöisen toiminnan tulo yleiselle paikalle ei tuo yhtään lisää turvallisuutta, päinvastoin turvattomuutta.

Pohjolainen pitää järjettömänä ajatustakin, että kansalaispartiot voisivat hoitaa yleistä järjestyksen pitoa yleisellä paikalla.

– En usko, että tämmöinen toiminta pystyisi ennalta ehkäisemään tai estämään näitä yksittäisiä ongelmia, mitä Pohjois-Savossa on ollut.

– Esimerkiksi raiskaukset eivät tapahdu keskellä toria. Jos on tapahtuakseen, ne tapahtuvat syrjäisemmällä seudulla.