Ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily syyttäjälle

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajana toimineen ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Ylikomisario Juha Hakolan epäillään saaneen vaalitukea yritykseltä, jonka kanssa poliisilaitos on samaan aikaan tehnyt hankintoja. Rahasumma on Syyttäjälaitoksen mukaan yli 3  000 euroa. Hakolaa epäillään lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiasta keväällä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Helsingin poliisi olisi hankkinut ruokailua Hakolan vaalirahoittajalta. Hakola oli kevään vaaleissa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana. Viime kuntavaaleissa hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon. Rikostutkinnan alettua hänet siirrettiin viestintäjohtajan tehtävistä muihin töihin Helsingin poliisilaitoksessa.

Epäiltyinä on myös kaksi muuta henkilöä. He ovat toimineet yrityksessä, jonka epäillään antaneen Hakolalle vaalitukea. Heitä epäillään lahjuksen antamisesta.

Syyttäjälaitoksen mukaan vaalitukea epäillään annetun kolmissa eri vaaleissa. Rikosepäily ajoittuu vuosiin 2015–2019.

Kaikki kolme epäiltyä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkintaa ovat johtaneet keskusrikospoliisi ja Syyttäjälaitos. Syyteharkinnasta vastaa Syyttäjälaitoksen Etelä-Suomen syyttäjäalue.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Heikko talous pakottaa kriisikuntia kohti kuntaliitoksia – Honkajoella liitosselvitys alkaa todennäköisesti jo lähipäivinä ja Kyyjärvellä keväällä

Amiksissa aloittavista yhä useampi on vieraskielinen – Mikhail Kargapoloville, 32, suomen kielellä opiskelussa eniten työtä teettävät ammattisanasto ja murre

Sinitaivaan voinee bongata suuressa osassa maata

Oikeus päättää tänään United Brotherhoodin määräämisestä väliaikaiseen toimintakieltoon

Lobbauksen asiantuntija tyrmää poliittiset virkanimitykset – "Tarvitaan pätevää hallintoa, joka toimii virkavastuulla"

Muistio paljastaa: Tällä perusteella yhdenvertaisuusvaltuutettu Pimiä ohitti supo-johtaja Pelttarin

Poliisi ampui aseistautunutta miestä Suonenjoella – rikostaustainen mies riehui luvattoman aseen kanssa

Lapsensa murhasta epäillyn brittinaisen ja lapsen isän avioliitto päättyi reilua viikkoa ennen lapsen kuolemaa – nainen oli aiemmin hakenut lähestyskieltoa miestä vastaan

Puhemies Vanhanen: Valtakunnansyyttäjän pyyntö kansanedustajan syyttämiseksi on ainutlaatuinen eduskunnan historiassa

Labradorinnoutaja oli suosituin koirarotu jo 10. vuotena peräkkäin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.