Yliopisto käy läpi homofobisesta kirjoituksesta syytetyn professorin opetusmateriaaleja

Jyväskylän yliopisto aikoo perehtyä huolella homofobiseksi syytetyn kirjoituksen laatineen professorinsa opetusmateriaaleihin, sanoo yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Lisäksi yliopisto kuulee opiskelijoita, Hämäläinen kirjoittaa STT:lle lähettämässään sähköpostissa.

– Kyseisen kirjoituksen sisältöistä opetusta tai asennetta emme voi hyväksyä opetuksessamme.

Yliopisto sanoutui keskiviikkona irti professorinsa homovastaiseksi syytetystä kirjoituksesta sen jälkeen, kun opiskelijoita edustava ylioppilaskunta JYY vaati yliopistoa takaamaan turvallisen opiskeluympäristön kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Yliopiston kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatka kirjoitti Oikea Media -julkaisun vieraskynäpalstalla perjantaina "kampanjasta pedofilian laillistamiseksi". Hän kirjoitti muun muassa joidenkin tutkijoiden esittäneen, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi.

– Puolimatkan kirjoituksessa ongelmallista on, että siinä sekoittuvat hänen asiantuntijaroolinsa ja asenteensa. Kyseisessä kirjoituksessa hänen ei tulisi esiintyä yliopistomme professorina ja tiedemaailman auktoriteetilla, Hämäläinen sanoo sähköpostissa.

Hän huomauttaa, että yliopiston periaatteisiin on kirjattu sitoutuminen jokaisen yksilön ja ryhmän kohtelemiseen kunnioittavasti ja arvokkaasti sekä kielenkäytön että muun käyttäytymisen tasolla. Periaatteidensa mukaan yliopisto ei suvaitse syrjintää ja häirintää.

– On selvää, että kyseinen teksti ei ole periaatteidemme mukainen, Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen sanoo, ettei halua spekuloida jatkotoimenpiteitä ennen Puolimatkan kuulemista.

Puolimatka sanoi aiemmin keskiviikkona STT:lle, että pitää näkemystä tekstinsä homofobisuudesta väärintulkintana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yliopisto sanoutui irti professorinsa homofobiseksi syytetystä kirjoituksesta

Uusimmat

Kotimaa

Oulussa SPR:n Kontti-myymälästä löytyi käsikranaatti myyntiin tuotujen tavaroiden joukosta – SPR löytyneestä kranaatista: "Lahjoitusesine, todennäköisesti vanha sotamuisto"

Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa

Ammoniakkivuoto Valion tehtaalla Janakkalassa – vaaratilanne on ohi

Seinäjoen Prisman Kultatähti-koruliikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, kertoo yrittäjä – kaikki kultasormukset ja kultaketjut varastettiin, saaliin arvo yli 300  000 euroa

EU:n mittavaa henkilöstöurakkaa pyöritetään suomalaisvoimin – johtajan mielestä suomalaisilla on kaksi kompastuskiveä

Koillis-Savossa edelleen sähköttömiä talouksia – Päivö-myrskyn sähkökatkojen korjaukset loppusuoralla

Äänikirjoista haettiin vastapainoa poikkeusajan huolille – koronakeväänä suosittiin rentouttavia teoksia

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.