Yliopiston opiskelijat ja henkilöstö vaativat kampuskaupunkien bussiyhteyden säilyttämistä

Itä-Suomen yliopiston opiskelijat ja henkilöstö vaativat Savonlinjaa säilyttämään Kuopion ja Joensuun välisen linja-autoyhteyden myös vuodenvaihteen jälkeen.

Yliopiston henkilöstöpäällikön Marketta Rantaman ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan Juuso Sikiön allekirjoittamassa tiedotteessa kerrotaan, että kampukselta kampukselle kulkeneet aamu- ja iltavuorot ovat palvelleet opiskelijoita ja henkilöstöä erinomaisesti.

– Yliopisto ja ylioppilaskunta ovat sitoutuneet toiminnassaan kestävään kehitykseen, jota toimiva joukkoliikenne tukee. Yliopisto edistää Itä-Suomen kehittymistä monin tavoin ja haastaa myös yhteistyökumppanit mukaan kehitystyöhön. Itä-Suomi on aivan erityisessä roolissa, kun sen alueella toimii yliopisto, joka on yhtä vahva kahdessa eri kaupungissa. Toivommekin siis, että yliopistomme saumattoman toimivuuden kannalta olennaiset aamuvuorot Joensuu-Kuopio ja Kuopio-Joensuu välillä palautetaan.

He kirjoittavat lupaavansa käyttää yhteyksiä tarpeidensa ja mahdollisuuksiensa mukaan.

Savonlinja kertoi 14. marraskuuta lakkauttavansa lukuisia bussivuoroja 1. tammikuuta 2019 alkaen. Yhtiö päätti kahta päivää myöhemmin perua Kuopion ja Nurmeksen välisen vuoron lakkauttamisen asiakkaiden vaadittua sen säilyttämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Savonlinja ei lopetakaan Kuopio-Nurmes-vuoroja – "Ymmärrettiin, että yhteys on ihmisille tärkeä"

Rautavaaralla ollaan toiveikkaita bussiyhteyden suhteen – Kuopio-Nurmes-yhteyden lakkauttaminen poiki nettiin adressin

Savonlinjassa yt-neuvottelut, yhtiö karsii rajusti bussivuoroja, muun muassa Kuopio–Helsinki-yhteys lakkaa

Uusimmat

Kotimaa

Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa

Vasemmistoliitto kritisoi Päijät-Hämeen suunnitelmaa suuresta sote-yksityistämisestä – palveluista vastaava kuntayhtymä ei aio odottaa sote-uudistusta

Liikenneopettajat: Automaattivaihteiston erityisehto ajokortissa on muinaisjäänne

Matti Ahde haudattiin lauantaina – näistä hänet muistetaan

Matti Ahde siunattiin Kallion kirkossa

Professori arvioi: Wuhanin koronaviruksen tartuntaepäilyjä tulee Suomessa lisää –  "Rokote edennee eläinkokeisiin piakkoin, ihmiselle annettavaan rokotteeseen on vielä matkaa"

Lauha talvi tuo lisämaustetta Pihabongaukseen – lintuja ei näy ruokintapaikoilla kunnon pakkastalvien tapaan

Paperiliiton lakonuhan sovittelua jatketaan huomenna – sellutehtaissa alasajo jo alkanut

Uutisanalyysi: Moni köyhyysmittari osoittaa väärään suuntaan – miksi yksi ostaa viimeisillä rahoillaan limsaa ja toinen reissaa velaksi?

Nuorisosäätiön entinen johto kiinnitti miljoonalainan vakuudeksi kerrostalon Helsingistä – "Allekirjoituksesta näkee, ettei se ole minun", sanoo säätiön hallituksen ex-jäsen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.