Yrittäjä oli merkinnyt työkalunsa - kiertävät varkaat kärähtivät saalis kyydissään

Kaksi liettualaista miestä jäi kiinni poliisin liikennevalvonnassa Oulussa syyskuun alussa. Miesten autosta löytyi navigaattoriin tallennettu osoite Suonenjoelle romumetallien kierrätysliikkeeseen.

Saman liikkeen varastoon oli murtauduttu edellisviikoilla ja viety sieltä paineilmatyökaluja sekä huomattava määrä pientyökaluja kuten lenkkiavaimia, hylsysarjoja ja sivuleikkureita. Lisäksi paikalta oli kadonnut 35 kiloa kuparia.

Varastettu omaisuus löytyi varkaiden autosta. Omaisuuden tunnistamista helpotti, että suonenjokelainen yrittäjä oli merkinnyt omaisuuttaan nimilyhenteellään.

Miehiltä löytyi myös kuitti myydystä kuparista.

Syyttäjän mukaan miehet tulivat Tallinnan kautta Suomeen elokuussa, tunkeutuivat aidan läpi teollisuusliikkeeseen Riihimäellä ja varastivat kuparia. Seuraavana yönä he yrittivät viedä samasta liikkeestä kuparia ja messinkiä, mutta poistuivat kesken, kun vartija tuli paikalle.

Myöhemmin elokuussa heidän syytetään varastaneen 300 kiloa kupariputkea Parkanosta ja yrittäneen anastaa toisen liikkeen pihalta metalleja.

Syyttäjä vaatii oikeutta tuomitsemaan miesten auton valtiolle rikoksentekovälineenä.

Oikeus antaa asiassa päätöksensä ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Perämoottori lähtee entistä useammin varkaan matkaan

Laaja mökkimurtosarja selvisi - varkaat veivät jopa ovia ja kiukaita

Poliisi karkotti kaksi työkaluvarasta

Poliisikoira löysi kaksi kaapelivarasta

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.