Yrittäjälle 3 000 euron uhkasakko työtodistuksesta

Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue on tuominnut Mikkelissä toimineen fysioterapiafirman omistajalle 3 000 euron uhkasakon työtodistuksen antamisen laiminlyönnistä.

Yrityksen entinen työntekijä otti marraskuussa 2011 yhteyttä työsuojeluviranomaiseen, koska hän ei ollut hänen työsuhteensa päätyttyä pyynnöstään huolimatta saanut työnantajaltaan työtodistusta. Työsopimuslaissa on säädetty, että työnantajalla on työsuhteen päättyessä velvollisuus antaa kirjallinen työtodistus työntekijän pyynnöstä.

Työsuojelutarkastaja antoi työnantajalle kehotuksen, jossa hän vaati työnantajayhtiötä antamaan työtodistuksen lyhyellä määräajalla. Työnantaja ei noudattanut tarkastajan kehotusta. Tämän vuoksi työsuojeluviranomainen teki päätöksen, jonka noudattamiseksi työsuojeluviranomainen asetti 3 000 euron uhkasakon. Päätöksen uhkasakko oli kohdennettu henkilökohtaisesti työnantajayhtiön omistajalle.

Tämän jälkeen yhtiön omistaja toimitti työsuojeluviranomaiselle sähköpostilla työntekijälle osoitetun työtodistuksen, jota työsuojeluviranomainen ei kuitenkaan hyväksynyt. Työsuojeluviranomainen ilmoitti firman omistajalle, että hänen lähettämänsä työtodistus ei ole riittävä työsuojeluviranomaisen asettaman velvoitteen täyttämiseksi, koska hän ei ole antanut päätöksessä edellytetyllä tavalla työntekijälle alkuperäistä kirjallista työtodistusta ja toimittanut siitä kopiota työsuojeluviranomaiselle.

Yrittäjä ilmoitti, että hän antaa työntekijälle työsuojeluviranomaisen vaatiman työtodistuksen, mitä hän ei kuitenkaan määräaikaan mennessä tehnyt. Tämän vuoksi työsuojeluviranomainen tuomitsi asetetun 3 000 euron uhkasakon hänen maksettavakseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.