Äänitemyynnin alamäki jatkuu

Äänitemyynti Suomessa jatkaa laskuaan. Musiikkituottajat ry:n jäsenyhtiöiden verottoman tukkumyynnin arvo oli viime vuonna yhteensä 43 miljoonaa euroa. Vuoteen 2009 verrattuna myynti laski kuusi prosenttia.

Samaan aikaan digitaalisten musiikkimarkkinoiden kasvu oli 88 prosenttia. Digitaalinen musiikkikauppa kattaa jo lähes viidenneksen äänitemyynnin kokonaisvolyymista.

Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden vertailussa Warner Music Finland oli ykkönen yli 28 prosentin markkinaosuudellaan. Sony Musicin osuus oli yli 21 prosenttia ja Universal Musicin lähes 20 prosenttia.

Hieman ennen vuoden 2010 päättymistä päivitetyllä myydyimpien albumien listalla ylivoimainen ykkönen oli Jenni Vartiaisen Seili 95 000 kappaleen myynnillään. Sen perässä tulivat Hevisaurus, Lauri TähkäElonkerjuu, Suvi Teräsniska, Anna Puu ja Chisu.

Musiikkituottajien jäsenyhtiöiden osuus Suomen äänitemarkkinoista on noin 95 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Elokuva-arvio: Anu Kuivalaisen Lauluja rakkaudesta tarjoaa hienon kokemuksen lähellä olemisesta, rakkaudesta, kaipuusta ja yksinäisyydestä

Äänien erikoismies Heikki Kossi palkitaan Nordic Flair -palkinnolla

Jotta kaupunkifestivaali onnistuu, tarvitaan osaavia kuraattoreja, joilla on ymmärrystä sekä taidemaailman tuulista että paikallisesta sielunelämästä, sanoo aiheesta väittelevä Johanna Tuukkanen

Kirja-arvio: Rax Rinnekankaan romaanissa maistuu kulttuurinen kauneusaromi

Katutaidefestivaali tuo väriä vanhan uimahallin pintaan

Elokuun näyttelyissä neliöpelko poistuu, silmistä heijastuu tyyneys kauhun jälkeen ja 1950-luvun Etelä-Afrikka näyttäytyy suomalaiskuvaajan silmin

"Ei ehkä elämän paras viikko" – Ulla Heikkilän Eden on ensimmäinen suomalainen rippileirielokuva

Emmi Itärannan Teemestarin kirja -teoksesta tehdään elokuvaa – päärooleissa Mimosa Willamo ja Saga Sarkola

J. Karjalaisen keikka Helsingin areenassa siirtyy vapulle 2021 – liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan

Golden Globeja jakavia elokuvajournalisteja syytetään viihdejournalismin laittomasta monopolisoinnista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.