"Älkää menkö katsomaan esiintyjää vaan komiikkaa"

Kuopion Komediafestivaali järjestetään nyt kahdeksatta kertaa. Festivaalijohtaja Juha Jylhäsalmen mukaan tapahtuma voi myös juhlia täyttä kymppiä, sillä sitä ennen Kuopiossa järjestettiin kahdesti Tomaatteja, tomaatteja -stand up -festivaali.

Juhlavuoden kunniaksi Kuopiossa nähdään jälleen kotimaisen komiikan eturivin tähdet. Mukana ovat muun muassa Sami Hedberg, Ilari Johansson, Niko Kivelä, Jaakko Saariluoma, André Wickström, Heli Sutela, Iikka Kivi, Matti Patronen sekä näyttelijänä paremmin tunnettu Mari Perankoski.

Jylhäsalmi nostaa erityisesti esille ”televisiosta tutut” Jukka Lindströmin ja Ali Jahangirin.

– Nämä ovat kovassa nousussa. Lindströmin kohdalla keikkailua on rajoittanut se, että miehellä on paljon muita työkiireitä. Kuopiossa on nyt sitten usempi klubi.

Missä on Ismo Leikola?

– Ismo tulee tekemään Suomeen kiertueen vasta heinäkuussa. Kuopio on tuolloin mukana kiertueella.

Ulkomaalaisia vieraita Kuopiossa ovat muun muassa islantilainen Hugleikur Dagsson, irlantilainen Jason Byrne sekä Torontosta lähtöisin olevan Jamie McDonald.

– Jamie on asunut Suomessa 15 vuotta, mutta tekee juttunsa englanniksi. En ottanut häntä mukaan siksi, että hän on vaihtanut sukupuoltaan vaan siksi, että Jamie tekee todella kovia keikkoja.

Festivaalin ohjelmistossa jatkaa hyväksi havaittu maaottelu suomalaisten ja ulkomaalaisten koomikoiden välillä. Koko perheen Kikatuslauantaissa on Sotkulla Pieni lelukauppa -esitys, joka soveltuu yli 3-vuotiaille. Kesän erikoisin klubi järjestetään Peräniemen Kasinolla. Jylhäsalmen mukaan yleisölle ei etukäteen kerrota, kuka on illan isäntä tai ketkä esiintyvät.

– Juhlaklubin esiintyjät selviävät vasta paikan päällä. Olen monesti sanonut, että älkää menkö katsomaan esiintyjää vaan komiikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.