13-vuotias Emilia Ollikainen perusti nuorille valokuvauskerhon

Iisalmelainen 13-vuotias Emilia Ollikainen perusti lokakuussa Iisalmeen nuorille suunnatun valokuvauskerhon. Apua tuli Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistykseltä.

Ollikainen osallistui viime vuonna kannatusyhdistyksen järjestämälle valokuvauksen lyhytkurssille, ja kun ihmiset tulivat tutuiksi, pyysi Ollikainen puheenjohtaja Riikka-Liisa Kajanusta auttamaan tilan hankkimisessa.

– Täällä on ollut nuorten valokuvauskerho, mutta se lopetettiin pari vuotta sitten. Ajattelin, että jatkan sitä hommaa, kerhoa itse myös vetävä Ollikainen kertoo.

Ollikaisen lisäksi jäseniä on kuusi ikähaitarilla 9–13 vuotta. Vetäjän mukaan uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Kuvauskerho kokoontuu joka tiistai.

– Olemme kuvanneet kaupungilla, Iisalmen Seurahuonetta ja harjoitelleet lähikuvausta. Yhdellä kerralla koristelimme muffinsseja ja kuvasimme sitten niitä. Kävimme kuvaamassa myös kameraseuran näyttelyn, Ollikainen luettelee.

Nuoret kuvaajat pitävät yllä myös omaa blogia, jossa he julkaisevat kuviaan. Postauksiin voi tutustua osoitteesta nuortensilmin.blogspot.fi.

– Jos jotkut haluavat, että teemme postauksen heidän työpaikastaan, tulemme mielellämme. Sellaisia paikkoja etsimme nyt Iisalmesta, Ollikainen vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yhdistyksessä on ripaus vanhan ajan yhteisöllisyyttä