13-vuotias Emilia Ollikainen perusti nuorille valokuvauskerhon

Iisalmelainen 13-vuotias Emilia Ollikainen perusti lokakuussa Iisalmeen nuorille suunnatun valokuvauskerhon. Apua tuli Iisalmen kuvataidekoulun kannatusyhdistykseltä.

Ollikainen osallistui viime vuonna kannatusyhdistyksen järjestämälle valokuvauksen lyhytkurssille, ja kun ihmiset tulivat tutuiksi, pyysi Ollikainen puheenjohtaja Riikka-Liisa Kajanusta auttamaan tilan hankkimisessa.

– Täällä on ollut nuorten valokuvauskerho, mutta se lopetettiin pari vuotta sitten. Ajattelin, että jatkan sitä hommaa, kerhoa itse myös vetävä Ollikainen kertoo.

Ollikaisen lisäksi jäseniä on kuusi ikähaitarilla 9–13 vuotta. Vetäjän mukaan uudet jäsenet ovat tervetulleita mukaan. Kuvauskerho kokoontuu joka tiistai.

– Olemme kuvanneet kaupungilla, Iisalmen Seurahuonetta ja harjoitelleet lähikuvausta. Yhdellä kerralla koristelimme muffinsseja ja kuvasimme sitten niitä. Kävimme kuvaamassa myös kameraseuran näyttelyn, Ollikainen luettelee.

Nuoret kuvaajat pitävät yllä myös omaa blogia, jossa he julkaisevat kuviaan. Postauksiin voi tutustua osoitteesta nuortensilmin.blogspot.fi.

– Jos jotkut haluavat, että teemme postauksen heidän työpaikastaan, tulemme mielellämme. Sellaisia paikkoja etsimme nyt Iisalmesta, Ollikainen vinkkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Yhdistyksessä on ripaus vanhan ajan yhteisöllisyyttä

Uusimmat

Kulttuuri

Kumpi on rankempaa: stand up -komiikka vai opettaminen?

"Jos tarkastellaan musiikin tuontia muualta maailmasta kotimaahan, niin Suomi kilpailee Pohjois-Korean kanssa ykkössijasta siinä, kumpi hoitaa tonttinsa huonommin", sanoo säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Uudella festivaalilla huippupianisti soittaa teoksen, joka koostuu pelkistä tauoista – "Erilaiset musiikilliset juuret kohtaavat ja musikaalinen energia pääsee valloilleen"

Pajtim Statovci ehdolla National Book Awards -palkinnon saajaksi

Jämsän Seutu: Taiteilija Heikki Häiväoja on kuollut 90-vuotiaana

Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummeruksen

Ad Astra on Hollywood-tuotannoksi harvinaisen vakava tieteiskuvitelma – Brad Pitt esittää astronauttia, joka etsii isäänsä planeetan takaa

Sarjakuva-arvio: Janne Torisevan Valas on kymmenvuotisen työn tulos, jolle toivoisi laajempaakin kansainvälistä menestystä

Monien kriitikoiden lyttäämä Kari Tapion elämäkerta houkutteli yleisöä elokuvateattereihin – "Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon"

Ruotsalaisohjaaja Roy Andersson työsti uutta surueepostaan viisi vuotta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.