14-vuotiaan kuopiolaispojan teos sävellyskilpailun finaaliin

Kuopiolaisen Paulus Rannankarin, 14, sävellys Havumetsä on valittu Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun finaaliin. Rannankarin sävellys kilpailee 10–14-vuotiaiden säveltäjien sarjassa, jossa on mukana viisi teosta. Myös 15–19-vuotiaiden sarjan finaaliin valittiin viisi teosta.

Kolmatta kertaa järjestettävän kilpailun kaikki finaaliteokset kuullaan Kymi Sinfoniettan esittämänä kahdessa finaalikonsertissa Kotkassa ja Kouvolassa marraskuussa 2017.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat säveltäjät Markus Fagerudd, Kimmo Hakola, Kirmo Lintinen, Lotta Wennäkoski ja Atso Almila, joka myös johtaa finaalikonsertit.

– Tuomaristo oli erittäin tyytyväinen kilpailun osallistumisinnokkuuteen. Jury valitsi finaaliin keskenään varsin erilaisia teoksia, joissa kaikissa jokin tai jotkin musiikin tekemisen ulottuvuudet olivat erityisen ilahduttavasti onnistuneita. Tällaisia seikkoja saattoivat olla esimerkiksi kekseliäs harmonia, oivaltava soitinten käyttö, musiikin tasapainoinen eteneminen tai vaikkapa poikkeuksellisen hyvä sävellystekninen osaaminen. Myös melodian vahvuuteen kiinnitettiin huomiota. Kilpailuteosten suuren määrän vuoksi finaaliin pääseminen oli tänä vuonna aiempia vuosia vaikeampaa, kertoo Juryn puheenjohtajana toimiva Lotta Wennäkoski kilpailun tiedotteessa.

10–14-vuotiaiden sarjaan osallistui kaikkiaan 14 teosta ja 15–19-vuotiaiden 28 teosta. Sävellyksiä lähetettiin kilpailuun ympäri Suomea.

Sävellyskilpailun ideana on, että kilpailusta saamistaan kokemuksista ja kontakteista nuoret säveltäjät voivat ammentaa tukea ja kannustusta myös tulevissa vaiheissaan musiikin parissa.