95-lätkäelokuvan näyttelijät julki: Janne Ojasta esittää oma poika Oskari Ojanen

Vuoden 1995 jääkiekon maailmanmestaruusviikonloppuun sijoittuvan 95-elokuvan näyttelijävalintoja on raotettu. Suomen Leijona-joukkueen päävalmentajaa Curt ”Curre” Lindströmiä näyttelee ruotsalainen Jens Hulten, joka on tuttu muun muassa elokuvista 007 Skyfall, Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi ja Mission Impossible – Rogue Nation.

Jääkiekon ensimmäinen maailmanmestaruus merkitsi suomalaisille paljon, siksi minulle on suuri kunnia näytellä Currea 95-elokuvassa. Rooli on aivan erilainen aiempiin rooleihini verrattuna. Lisähaastetta tuo se, ettei minulla ei ole mitään ulkoisia yhtäläisyyksiä Curreen, Hulten kertoo elokuvan tiedotteessa.

Curt Lindströmin aisaparina vuoden 1995 jääkiekon MM-kisoissa toiminutta suomalaisvalmentaja Hannu Arajärveä esittää Kari-Pekka Toivonen.

Tupu–Hupu–Lupu-ketjua eli Saku Koivua, Ville Peltosta ja Jere Lehtistä esittävät Jon-Jon Geitel, Akseli Kouki ja Kustaa Tuohimaa. Timo Jutilana nähdään Joel Hirvonen ja Raimo Helmisenä Sebastian Rejman.

95-kultajoukkueen toista varakapteenia eli Janne Ojasta esittää elokuvassa hänen mestaruusvuonna syntynyt poikansa Oskari Ojanen.

Oskaria taitaa kuvaus jännittää enemmän kuin yksikään oma peli, mutta hyvin on kuulemma homma lähtenyt liikkeelle, Janne Ojanen kertoo tiedotteessa.

Ohjaaja Aleksi Mäkelä kertoo, että MM-joukkueen näyttelijävalinnat tehtiin etenkin yhdennäköisyyden, mutta myös jääkiekkotaitojen perusteella.

Elokuvassa nähdään kovia näyttelijäkonkareita ja ammattimaisen hyviä jääkiekon pelaajia. Etsimme tarkoituksella mukaan myös aivan uusia kasvoja. En voisi toivoa parempaa castiä tähän elokuvaan, Mäkelä sanoo.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Laura Birn, Hannu-Pekka Björkman, Samuli Edelmann, Riitta Havukainen, Kalle Lamberg, Mikko Leppilampi, Outi Mäenpää, Taneli Mäkelä, Roope Salminen ja Pekka Strang.

95-elokuva tulee ensi-iltaan 25.12.2017 ja on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.