ANTI-festivaali paisuu kuusipäiväiseksi

Syyskuinen ANTI-festivaali kerää esiintyjiä ympäri maailman.

- Hakijamäärät ovat lisääntyneet joka vuosi. ANTI tunnetaan jo maailmalla, festivaalin taiteellinen johtaja Johanna Tuukkanen kertoo.

Lähes viikon kestävässä tapahtumassa keskitytään kirjoittamiseen ja kieleen.

Yhteiset toiveet Korealainen Eungyung Kim ja japanilainen Shoji Kato keräävät Saaristokadun varrella asukkaiden toiveita asuinalueestaan.

Vastausten pohjalta syntyy teksti-installaatio, joka rakennetaan 12.7. Palosaareen Saaristokadun varrelle. Palosaari on pieni, lokkien kansoittama saari, johon ei pääse muuten kuin veneellä.

Juosten kirjoitettu Regin Iglorin ANTI Kymppi on tekstijuoksukisa, jonka osallistujat kirjoittavat itse.

Jokaisella juoksijalla on mikrosiru, johon on tallennettu itse kirjoitettu lause. Lauseista rakentuu teksti kirjoittajien maaliin saapumisjärjestyksessä.

Caroline Bergvall nostaa salkoon itse tekemiään lippuja, joista yhden aiheen pääsee yleisö itse valitsemaan festivaalin kotisivujen kautta.

Paikallisuutta ja fyysisyyttä Australialaistaiteilija Rosie Denis selvittää mitä kuopiolaiset rakastavat tai eivät rakasta kotikaupungissaan. Denis rakentaa niistä jatkuvaa kertomusta festivaalin aikana.

Uuvuta minut -teoksessa esiintyjä juoksee 12 tuntia juoksumatolla ja lukee välillä yleisöltä anonyymisti kerättyjä anteeksipyyntöjä.

Pimeässä pommisuojassa lymyävää Kira O'Reillya voi käydä taskulampun kanssa sihtailemassa festivaaliviikon aikana.

ANTI-festivaali Kuopiossa 28.9.-3.10. www.antifestival.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.