Alakulttuuri ponnistaa yhteisvoimin ruohonjuuritasolta

Ruohonjuuritasolta on helpompi ponnistaa, jos ponnistajia on useampia. Tämä on yksi ajatus Kuopiossa perustetun Must Control Music -musiikkiyhteisön taustalla.

Neljän kuopiolaisen bändin, Death Rockstar Societyn, John Denver Mayhemin, Royal Lipsin ja Floristin, muodostaman ryhmän tavoitteena on koota ympärilleen musiikin tekijöitä ja kuluttajia, järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia ja julkaista musiikkia.

- Teemme omaehtoista musiikkia ruohonjuuritasolla, ja sekin tarvitsee julkaisukanavan. Kun tekee itse, saa myös päättää itse, mitä tehdään, kertoo Death Rockstar Societyn laulaja Petteri Palonen.

Palonen määrittelee mukana olevien yhtyeiden musiikin sellaiseksi, joka "ei soi radiossa tai ole gaussin käyrän keskikohdassa".

Koska joukossa on monenlaista taitajaa, konserttien lisäksi myös muut taidetapahtumat ovat mahdollisia.

Must Control Music (MCM) ei Palosen mukaan tavoittele voittoa, päin vastoin. Yhtenä ajatuksena on rahan käytön minimoiminen. Hommia tehdään talkoohengellä ja tiedottaminen toimii nykyaikaiselle viidakkorummulla eli nettisivujen kautta.

Yhteisön virallinen esiin astuminen tapahtuu perjantaina K-klubilla järjestettävässä Event #1-tapahtumassa. Tuolloin esiintymässä ovat MCM-yhtyeet Death Rockstar Society ja Royal Lips, sekä vierailevana bändinä Hampaat Suussa.

Seuraava yhteisön tapahtuma on tarkoitus järjestää mahdollisimman pian, elo- tai syyskuussa.

- Yhtenä ajatuksena on tehdä yhteistyötä muiden kaupunkien alakulttuurien kanssa. Meillä on omia sankareita ympäri Suomea, joita haluamme tuoda Kuopioon, ja toisaalta voimme viedä bändejämme muualle.

Avajaistapahtuma K-klubilla perjantaina 30.7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.