Alexander Stubbista julkaistaan elämäkerta syyskuussa

Entisestä pääministeristä, kansanedustaja Alexander Stubbista (kok.) julkaistaan elämäkerta ensi syyskuussa. Alex-kirjan kirjoittavat Stubb ja kirjailija Karo Hämäläinen, ja sen julkaisee Otava.

Otavan tiedotteen mukaan kirjassa kuvataan, miten Stubb nousi "lehtisaarelaisesta lätkäjätkästä suomalaisen politiikan huipulle".

– Siellä missä Alexander Stubb liikkuu, asioita tapahtuu vauhdilla. Mihin hän ryhtyy, sen hän tekee tosissaan – oli kiinnostuksen kohde sitten golf tai Euroopan integraation teoria. Keväällä 2008 Stubb hyppäsi lennosta ulkoministeriksi, ja joutui oitis rakentamaan rauhaa Georgiaan. Yli kolmetuhatta päivää tärkeimmillä ministeripaikoilla tekivät hänestä yhden 2010-luvun vaikutusvaltaisimmista suomalaisista, kustantaja kirjoittaa.

Otavan mukaan Stubb kertoo kirjassa koko tarinansa. Kirjaa kuvataan "oodiksi optimismille, jota tarvitaan ajoittain synkkien pilvien varjostamassa maailmassa".

Stubb siirtyi Suomen politiikkaan – ulkoministeriksi Ilkka Kanervan (kok.) tilalle – europarlamentaarikon paikalta vuonna 2008. Kansanedustajaksi hänet valittiin vuonna 2011, ja hallituksessa hän jatkoi kesään 2016 asti. Pääministerinä hän toimi vuosina 2014–2015 ja sitten valtiovarainministerinä vuosina 2015–2016. Hän siirtyi rivikansanedustajaksi, kun Petteri Orpo oli voittanut hänet kokoomuksen puheenjohtajakilvassa puoluekokouksessa kesäkuussa 2016.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.