Ammattilaisten improvisointi-illat alkavat Kuopiossa

Kuopion kaupunginteatterin Kommando-ryhmä aloittaa yhteistyössä Tahtiteatterin kanssa improvisointi-iltojen järjestämisen. Ensimmäinen ilta on tarkoitus pitää huhtikuun loppupuolella.

Kommandon taiteellinen suunnittelija ja kaupunginteatterin näyttelijä Virpi Rautsiala kertoo improvisointi-iltojen olleen suuri haave.

– Tässä kaupungissa on tehty monenlaista improa, emmekä ole keksimässä pyörää uudestaan, mutta haluamme tuoda sen tähän aikaan ja tehdä jotain sellaista, mitä ei voi toistaa. Se on ainutlaatuinen ja uniikki tilanne. Toki se on meille myös ihan kamalaa, mutta olemme valmiita laittamaan itsemme likoon, Rautsiala sanoo.

Tahtiteatterin Sami Kojonen toteaa, että Kuopiossa ei ole aiemmin tehty säännöllisesti improklubia.

– Mukana on myös vierailevia tähtiä, Kojonen lupaa.

Kevään ensi-illoissa Kuopion kaupunginteatterissa ovat Lokki, I Hired a Contract Killer ja Ihmemaa Oz. Ulkomaisina vierailuesityksinä nähdään Eesti Draamateaterin Eesti Matusvirolaiset hautajaiset ja Teatern Galeassen Vår Klass – XIV oppitunnin edestä historiaa. Molemmat on tekstitetty suomeksi.

Lapsille on tarjolla helmikuussa Teatteri Hevosenkengän komedia Pippuridino. Toukokuun 7. päivä Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio ja Minna Canthin lukio esittävät Back to the 80's -musikaalin kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä.

Pelko saa yleisön ajattelemaan