Ammattilaisten improvisointi-illat alkavat Kuopiossa

Kuopion kaupunginteatterin Kommando-ryhmä aloittaa yhteistyössä Tahtiteatterin kanssa improvisointi-iltojen järjestämisen. Ensimmäinen ilta on tarkoitus pitää huhtikuun loppupuolella.

Kommandon taiteellinen suunnittelija ja kaupunginteatterin näyttelijä Virpi Rautsiala kertoo improvisointi-iltojen olleen suuri haave.

– Tässä kaupungissa on tehty monenlaista improa, emmekä ole keksimässä pyörää uudestaan, mutta haluamme tuoda sen tähän aikaan ja tehdä jotain sellaista, mitä ei voi toistaa. Se on ainutlaatuinen ja uniikki tilanne. Toki se on meille myös ihan kamalaa, mutta olemme valmiita laittamaan itsemme likoon, Rautsiala sanoo.

Tahtiteatterin Sami Kojonen toteaa, että Kuopiossa ei ole aiemmin tehty säännöllisesti improklubia.

– Mukana on myös vierailevia tähtiä, Kojonen lupaa.

Kevään ensi-illoissa Kuopion kaupunginteatterissa ovat Lokki, I Hired a Contract Killer ja Ihmemaa Oz. Ulkomaisina vierailuesityksinä nähdään Eesti Draamateaterin Eesti Matusvirolaiset hautajaiset ja Teatern Galeassen Vår Klass – XIV oppitunnin edestä historiaa. Molemmat on tekstitetty suomeksi.

Lapsille on tarjolla helmikuussa Teatteri Hevosenkengän komedia Pippuridino. Toukokuun 7. päivä Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio ja Minna Canthin lukio esittävät Back to the 80's -musikaalin kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä.

Pelko saa yleisön ajattelemaan

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.