Animecon Kuopiossa lähes loppuunmyyty - katso kuvasarja tapahtumasta

Japanilaiseen populaarikulttuuriin keskittyvään, Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestettävään Animecon-tapahtumaan oli lauantaina iltapäivällä myyty 2 830 lippua, kun tapahtuman loppuunmyyntiraja on 2 900 lippua. Tapahtuma on alkanut tänään lauantaina ja jatkuu sunnuntaina.

Tapahtuman pääjärjestäjä Pasi Savolainen kertoo, että tapahtuman suosio oli odotettu, sillä kyseessä on yksi harvoista tämän kesän kyseisen harrastajapiirin tapahtumista, jotka on suunnattu myös alaikäiselle kävijäkunnalle.

– Kyseessä on tämän kesän isoin tapahtuma, jonne pääsevät myös alle 18-vuotiaat.

Savolaisen mukaan tapahtuma on lähtenyt käyntiin hyvin, ja ihmiset ovat olleet hyvillä mielin liikkeellä. Hän sanoo, että tapahtumassa on ihmisiä koko Suomen laajuisesti. Lisäksi paikalla on myös harrastajia Ruotsista, Tanskasta ja Ranskasta.

 

Musiikkikeskus oli lauantaina täynnä ihmisiä. Kuva: Matias Honkamaa
 

 

Väkeä tapahtumaan vetivät myös kunniavieraat, jotka ovat tänä vuonna YouTube-tähdet The Anime Man ja akidearest sekä irlantilainen valoartisti Riuchi Manga.

Animecon on Suomen vanhin japanilaisen populaarikulttuurin, kuten animeen, mangaan ja cosplayhin keskittyvä harrastajatapahtuma.

Keskeinen osa tapahtumaa on cosplay, joka on harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat manga-, anime-, sarjakuva-, peli- tai elokuvahahmoiksi.

Sunnuntaina järjestettävä cosplay-kisa on yksi tapahtuman suosituimmista ohjelmanumeroista.

– Meillä on myös tänään Kuopion kaupunginorkesterin esittämä anime-konsertti, jonka sisältö on sovitettu anime-sarjojen musiikeista klassisen orkesterin soitettavaksi. Paikkaliput konserttiin on jaettu tapahtumassa. Sali on tulossa täyteen.

 

Antto Korhonen esitti Pasila-sarjan Kyösti Pöystiä. Kuva: Matias Honkamaa
 

 

Konsertin, cosplay-kisan ja kunniavieraiden esitysten lisäksi tapahtumassa on myös työpajoja, viihteellisiä luentoja, karaokea ja muuta ohjelmaa.

Tapahtuman järjestävä taho on Suomen Con-Tapahtumat Oy.

Lisää aiheesta sunnuntain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.