Anja Lapista VB-valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja

VB-valokuvakeskuksen uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Anja Lappi. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuun 6. päivänä.

Victor Barsokevitsch -seuran puheenjohtaja Seppo Kononen kertoo, että osa-aikaisen toiminnanjohtajan tehtävään oli 24 hakijaa ympäri Suomea.

– Anja Lapin valinnassa painottui se, että hän on valmiiksi verkostoitunut Kuopion kulttuurielämään, mikä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää valokuvakeskusta eteenpäin. Anjalla on myös paljon näkemystä, kokemusta ja näyttöjä aikaisemmista töistä, Kononen perustelee valintaa.

Lappi on toiminut jo 26 vuotta tanssitaiteilijana, tuottajana, tuotantojohtajana sekä tanssin että tuottamisen opettajana. Hän on myös valmistunut musiikin maisteriksi pääaineenaan taidehallinto ja ollut perustamassa Tanssiteatteri Minimiä.

Lappi toimii Anya Productionsin luovana johtajana ja Kanttilan kunnostamista ajavan Minna Canthin talo ry:n puheenjohtajana.

– VB:ssä on valtavan hieno historia, se on timantti hangella. Ajattelin hausta kuullessani, että tämä on mahtava tilaisuus. Toivon, että pääsen luomaan kulttuurihistorialliseen maailmaan pohjautuvaa taidekeskusta, Lappi sanoo.

– Minulla ei ole valokuvaajataustaa, mutta valokuva tarinankertojana ja viestinnän välineenä on muissa töissäni tullut tärkeäksi. Valokuvakeskuksen työntekijänä minua kiinnostaa sekä valokuva taidekuvana, mutta myös arkipäivän viestijänä.

Toiminnanjohtajana Lapin vastuulla on henkilöstöasiat, rahoitus ja toiminnan kehittäminen. Näyttelytoimen johtajana jatkaa Laura White.

Vaikka työ on vasta alkamassa, joitakin ajatuksia Lapilla jo on. Hän esimerkiksi pohtii, saisiko valokuville lisää tilaa toimistohuoneista ja voisiko näyttelyiden välipäiville saada pop up -näyttelyitä.

VB-valokuvakeskusta vastapäätä on Kanttila, jonka kunnostamisesta vastaavan yhdistyksen puheenjohtaja Lappi on.

– Tässä yhdistyy hienosti sana ja kuva. Aika riittää molempiin.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.