Apulanta-elokuva saatetaan vetää pois teattereista ensi viikolla – syynä boikotti?

Apulannasta ja 1990-luvun lama-ajasta kertova Teit meistä kauniin -elokuva saatetaan vetää pois kokonaan elokuvateattereista ensi viikolla.

Suomen elokuvateatteriliitto SEOL on päättänyt, että elokuva poistetaan ohjelmistosta, koska sama elokuva on ollut vuokrattavissa Elisa Viihteessä perjantaista lähtien - tosin kalliimmalla hinnalla.

Elokuvan tekijät kertovat tehneensä ennen elokuvan kuvausten alkua sopimuksen Elisa Viihteen kanssa siitä, että elokuvan digijakelu aloitetaan kuukauden kuluttua ensi-illasta.

– Jo silloin sovittiin, että diggariversion vuokrahinta on aluksi huomattavasti elokuvalippua suurempi, ja että Elisa viihteessä julkaistaan elokuvan ns. faniversio, joka on reilut 10 minuuttia elokuvateatteriversiota pidempi, elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen kirjoittaa elokuvan nettisivuilla.

Sopimus oli tehty Elisa Viihteen kanssa, jotta elokuvan tuotantoon saadaan rahaa. Tekijät uskoivat tuolloin, että elokuva voi jäädä toteutumatta tai se kerää ainakin huomattavasti pienemmät katsojaluvut.

Teit meistä kauniin -elokuvan katsojamäärät ovat pienentyneet. Tekijät arvioivat, että seuraavien kolmen kuukauden aikana teatterikatsojia on enää 8000 – 20 000. Kaikkiaan elokuvan on nähnyt jo yli 100 000 katsojaa.

MTV:n tavoittama Suomen elokuvateatteriliiton (SEOL) toiminnanjohtaja Tero Koistinen sanoo medialle, että elokuvateatterit päättävät itse, esittävätkö elokuvaa vai eivät.

– Ei ole mitään boikottia. Ympäri maailmaa elokuvateatterit eivät yleisesti esitä elokuvia, jotka ovat samaan aikaan muussa levityksessä, Koistinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ohjaaja googlasi näyttelijät elokuvaansa - "Sitten toivottiin, että kaveri osaa näytellä"