Aurora-elokuva rohmusi 13 Jussi-palkintoehdokkuutta – hyvin pärjäsi myös Koirat eivät käytä housuja

Kotimaisen elokuvan Jussi-palkintoehdokkuuksia on saanut eniten Miia Tervon ohjaama elokuva Aurora, joka on ehdolla peräti 13 Jussin saajaksi. Kosolti ehdokkuuksia keräsi myös Jukka-Pekka Valkeapään ohjaama Koirat eivät käytä housuja. Se tavoittelee 9 Jussi-palkintoa.

Neljässä kategoriassa Jussi-ehdokkaaksi yltivät elokuvat Tottumiskysymys ja Tuntematon mestari. Ehdokkuuksia sai yhteensä 19 eri elokuvaa.

Parhaan elokuvan Jussin saajaksi ovat ehdolla Max Malkan tuottama Aurora, Aleksi Bardyn ja Helen Vinogradovin tuottama Koirat eivät käytä housuja, Elli Toivoniemen tuottama Tottumiskysymys sekä Jesse Fryckmanin tuottama Täydellinen joulu.

Tunnustukset vuonna 2019 ensi-iltaansa tulleille elokuville jaetaan Jussi-gaalassa 20. maaliskuuta.

Aurora ehdokkaana liki joka sarjassa

Parhaan ohjaajan pystistä kisaavat tällä kertaa Auroran ohjaaja Miia Tervo, Koirat eivät käytä housuja -filmin ohjannut Jukka-Pekka Valkeapää sekä Tottumiskysymys-elokuvan ohjaajakaarti, johon kuuluvat Elli Toivoniemi, Kirsikka Saari, Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo.

Naispääosan Jussin saa omakseen Mimosa Willamo (Aurora), Jaana Saarinen (Äiti) tai Suvi-Tuuli Teerinkoski (Diva of Finland).

Miespääosan Jussin ehdokkaat puolestaan ovat Matti Ristinen (Olen suomalainen), Pekka Strang (Koirat eivät käytä housuja) sekä Amir Escandari (Aurora).

Naissivuosan tunnustuksen saaja on joko Miitta Sorvali (Aurora), Pirjo Lonka (Tuntematon mestari) tai Oona Airola (Aurora). Miessivuosassa vuoden parhaat olivat raadin mukaan Chike Ohanwe (Aurora), Ylermi Rajamaa (Risto Räppääjä ja pullistelija) sekä Johannes Holopainen (Tottumiskysymys).

Jussi-patsaat jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ja lopulliset voittajat valitsee Filmiauran jäsenistö suljetulla lippuäänestyksellä.

Vuonna 1944 ensi kertaa jaettu Jussi-palkinto on Euroopan tiettävästi vanhin elokuvapalkinto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Rakkauslaulun luonnolle julkaissut Rantama siirtyy luontevasti jazzrokista kohti raskaampaa ja progressiivisempaa suuntaa

Kuopion klassillinen lukio tunnetaan ehkä urheilijoiden lukiona, mutta nyt opiskelijat järjestävät hyväntekeväisyyskonsertin – "Meillä on myös paljon musiikillista osaamista"

Unkarilainen kuorovierailu Kuopioon

Lapset laulavat illan konsertissa lapsille, ja samalla on mahdollisuus seurata läheltä, miten ammattiorkesteri työskentelee

Sibelius-Akatemian häirintäpaljastukset eivät aiheuta toimia

Elokuva-arvio: Luokkakokous-hittejä tehtailleen Taneli Mustosen uusi Se mieletön remppa -elokuva jää ohueksi ja rytmittömäksi komediaksi

Kansanlaulun karmiva puoli paljastuu, kun Heikki Laitinen ja Kimmo Pohjonen pääsevät ääneen – murhalaulu tarjoaa tirkistelyä, kauhistelua ja jopa ihastelua

Kuopiorockin ohjelma valmistui – uusia kiinnityksiä muun muassa Antti Tuisku, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ja JVG

Kirja-arvio: Serotoniini on uuvuttava ja laiska selonteko valkoisen miehen hädästä

Image: Sibelius-Akatemiassa seksuaalista häirintää, nöyryytystä sekä opettajien ja opiskelijoiden välisiä suhteita

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.