BBC: Tolkienin uusi kirja tuli myyntiin sata vuotta myöhässä

Maailman tunnetuimman fantasiakirjailijan J.R.R. Tolkienin uutuusteos on julkaistu Britanniassa – sata vuotta sen jälkeen kun Tolkien kirjasi tarinan muistiin. BBC:n mukaan kirjoitukset on editoinut julkaisukuntoon kirjailijan poika Christopher Tolkien, 92.

J.R.R. Tolkien tunnetaan Taru sormusten herrasta -kirjasarjasta sekä Hobitista.

Uutuuskirja Beren ja Luthien kertoo rakastavaisista, joista toinen on ihminen ja toinen haltia. Heistä on kerrottu myös Silmarillion-teoksessa, joka julkaistiin alun perin 1970-luvulla.

Beren ja Luthieniä on kuvailtu hyvin henkilökohtaiseksi tarinaksi. Tolkien kirjoitti sen talvella 1916–1917 palattuaan ensimmäisen maailmansodan taisteluista. Hän osallistui muun muassa veriseen Sommen taisteluun, jonka on kerrottu järkyttäneen häntä syvästi.

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.