Berliinin filharmonikot toi hurmion Musiikkitaloon

Berliinin filharmonikot osoitti täpötäydelle Helsingin musiikkitalolle olevansa aina vain yksi maailman parhaista sinfoniaorkestereista, ellei paras.

Harvoin on nuoressa konserttisalissa koettu samanlaista hurmiota kuin tänä iltana. Kylmät väreet kulkivat läpi yleisön, kun kapellimestari Sir Simon Rattle johdatti räjähtelevien villipetojen laumansa - kuten hän soittajistoaan kutsuu - täyteen lentoon.

Vierailusta nautti myös säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto.

- Kyllä tämä oli juuri niin hyvä ilta kuin uskalsin toivoa. Mikä briljanssi ja yhteensoiton täydellisyys, vaikka lava on täynnä virtuooseja, Kuusisto hehkutti.

Orkesterin soittajaeliittiin kuuluu myös kaksi suomalaista, kontrabasistit Janne Saksala ja Esko Laine. Sir Simon kävi erikseen kättelemässä heitä konsertin päätteeksi raikuvien suosionosoitusten kera.

Yleisössä olivat myös presidentti Tarja Halonen ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.).

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.