Björk teki tunnusmusiikin Muumi-elokuvaan

Pop-solisti Björkiä on joskus verrattu Muumi-kirjojen Pikku Myyhyn. Ei ole siis ihme, että islantilaislaulaja innostui pyydettäessä heti tekemään musiikkia Muumi-elokuvaan.

- Muumeissa ei ole moralismia eikä hierarkiaa. Tunnistan itseni hahmoista, sanoo uuden Muumi-elokuvan ensi-iltaan Helsinkiin saapunut Björk.

Tähti kertoo huomanneensa, että hänen lapsuuden suosikkiensa Tove Janssonin ja Astrid Lindgrenin tarinoissa on yhtäläisyyksiä.

- Niissä on kapinallisuutta yhteiskuntaa ja sovinnaisia sääntöjä vastaan.

Björkin mielestä Muumi-filmiä voi verrata vain japanilaisen animaatiomestarin Hayao Miyazakin elokuviin.

- Miyazaki tekee nykyisin luovimpia lastenfilmejä. Minusta Muumin visuaalinen puoli on yhtä luova.

Se, että Björk raivasi kalenteristaan tilaa Muumi-tunnarin tekoon, oli filmin suomalaisille tekijöille saavutus. Björk on kieltäytynyt tekemästä musiikkia esimerkiksi Taru sormusten harrasta -filmeihin.

- Vaikka Tolkien on loistava, en pidä tarinan mytologiasta. Olen yrittänyt tuoda esiin, että pohjoismaalaiset eivät ole vain myyttiä, vaan samalla myös tavallisia ihmisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Gallen-Kallelan maineikas Palokärki jäi viime hetkellä pois Sothebyn huutokaupasta

"Olisihan se hienoa, jos meillä olisi suurempi Kirjakantti, joka menisi messujen suuntaan", pohtii Vestäjät ry:n puheenjohtaja Tatu-Pekka Kekäläinen

Kuopiossa esiintyvän Sabina Zweiackerin esittämää pelimusiikkikappaletta on katsottu miljoonia kertoja – "Saan päivittäin viestejä ihmisiltä, jotka katsovat esityksen"

Maailma voi loppua kovasti pamahtaen, särkevästi räksähtäen, korkealta kirkaisten tai hitaasti uikuttaen – näitä mahdollisuuksia tarkastellen syntyi x-risk-teos

Vuoden taidelukiolaiseksi valittu Jukka Eskola listasi kolme biisiä, jotka kolahtivat lukioiässä – kahta voi kuunnella yhä, mutta yksi on jäänyt paitsioon

Jurot nuorisojulkkikset koolle 40-vuotisjuhliin – Hassisen Kone palaa estradille

Miko Kivinen ja Teemu Mäki uskovat, että ihmisellä on toivoa – mutta muutosta tarvitaan

Karjalan urhot ovat täällä taas – 40-vuotias Hassisen kone tekee ensi kesänä viisi konserttia

Saksalaisorkesteri tuo ilmastonmuutoksen epäharmonian ihmiskorvan kuultavaksi

Koirat eivät käytä housuja tekee kauppaa maailmalle – Musta komedia myytiin Yhdysvaltoihinkin, mutta kotimaan yleisö on ollut pieni

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.