Blueskitaristi Erja Lyytinen esiintyy Kuopion Novapoliksen katolla – keikka striimataan maailmanlaajuisesti

Kuopiolaislähtöinen blueskitaristi ja laulaja-lauluntekijä Erja Lyytinen esiintyy Kuopiossa harvinaislaatuisella livestream-keikalla 27. päivä kesäkuuta.

Maksuton keikka soitetaan ja striimataan maailmanlaajuisesti Kuopion Savilahdessa sijaitsevan Novapoliksen katolla. 16-kerroksisen rakennuksen katolta avautuu näkymä kuopiolaiseen maisemaan.

Striimauskeikan avulla halutaan tarjota kuopiolaisille, suomalaisille ja Lyytisen faneille ympäri maailman täysin uudenlainen musiikkielämys sekä luoda yhteenkuuluvuudentunnetta tänä poikkeuksellisena aikana. Konsertilla halutaan myös tukea paikallista yrittäjyyttä haastavan kevään jälkeen sekä esitellä Suomen kesää kauneimmillaan ja siten innostaa ihmisiä kotimaanmatkailuun.

 

Lyytinen odottaa kesäkuun lopulla koittavaa konserttia innostunein fiiliksin.

– Tämä tulee varmasti olemaan yksi ikimuistoisimmista keikostani! On huikeaa päästä esiintymään Novapoliksen katolta käsin, samaan tyyliin kuin legendaarinen Beatles 50 vuotta sitten, hän iloitsee.

Lyytinen kertoo esittelevänsä kotikaupunkiaan ulkomaisille faneilleen suurella ylpeydellä.

– Meillä on varmasti kuuntelijoita, joille kuopiolainen maisema on erikoista katseltavaa. Novapolikselta maisemat ovat huikeat joka suuntaan. Sininen kuulas taivas, vihreät metsät ja puhtaat vedet eivät ole kaikkialla maailmassa itsestäänselvyyksiä.

Muusikko kuvailee Kuopion olevan yhä hänelle toinen koti.

– Olen asunut Helsingissä jo yli 20 vuotta, mutta veri vetää edelleenkin savonmualle. Kuopiossa asuu myös perhettäni ja sukulaisiani.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.