Bob Dylan vastaanottaa viimein Nobel-palkintonsa

Amerikkalaismuusikko Bob Dylan aikoo viikonloppuna lopultakin ottaa vastaan kirjallisuuden Nobel-palkinnon. Palkinto myönnettiin Dylanille jo viime vuonna. Ruotsin akatemia kertoi keskiviikkona, että palkinto luovutetaan Dylanille viikonloppuna, kun tämä keikkailee Tukholmassa.

–  Akatemia luovuttaa Dylanille Nobel-diplomin ja -mitalin ja onnittelee häntä kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittamisesta, akatemian sihteeri Sara Danius kirjoitti akatemian blogissa.

Daniuksen mukaan Dylan ei kuitenkaan pidä viikonloppuna palkinnonsaajilta vaadittavaa Nobel-luentoa. On mahdollista, että Dylan pitää luennon myöhemmin ja se nauhoitetaan.

Varsinaiset Nobel-juhlallisuudet järjestettiin jo joulukuussa. Tuolloin Dylan ilmoitti, ettei pääse paikalle muiden tehtävien vuoksi.

Dylan oli kuitenkin kirjoittanut viestin luettavaksi gaalassa. Dylan kertoi tervehdyksessään olevansa otettu saadessaan palkinnon.

– Jos joku olisi koskaan sanonut, että minulla on edes pieniä mahdollisuuksia voittaa Nobel-palkinto, olisin ajatellut todennäköisyyksien olevan samat kuin että seisoisin kuun pinnalla.

Dylan myös pahoitteli poissaoloaan juhlallisuuksista.

– Olen pahoillani, etten henkilökohtaisesti voi olla kanssanne, mutta tietäkää, että olen hengessä mukana.

Dylan myös kiitti Ruotsin akatemiaa. Dylanin mukaan palkinto mahdollisti sen, että hän voi nyt nähdä laulunsa kirjallisuutena.

– Kertaakaan minulla ei ole ollut aikaa kysyä itseltäni, ovatko lauluni kirjallisuutta. Joten kiitän Ruotsin akatemiaa siitä, että he pohtivat kysymystä ja antoivat upean vastauksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.