Brittikaupunki täyttyi alastomista vapaaehtoisista nykytaideteoksessa

3200 ihmistä riisuutui alasti ja antoi maalata itsensä siniseksi Englannin Hullissa. Kyseessä oli valokuvaaja Spencer Tunickin teos, joka juhlistaa kaupungin valintaa Ison-Britannian kulttuurikaupungiksi vuodelle 2017.

Yhteensä 20 eri maasta kotoisin olevat osallistujat poseerasivat kaupungin maamerkkien edessä yhtenä joukkona. Hullin kaupunginvaltuuston mukaan joukkotaideteos on lajissaan suurin Britanniassa tehty. Taideteos kantaa nimeä Sea of Hull  (Hullin meri). Vapaaehtoiset ihmiset suihkutettiin kuvia varten neljällä eri sinisen sävyllä.

Tunickin ottamat valokuvat tulevat näytteille vuonna 2017 Ison-Britannian kulttuurikaupungin tapahtumissa. New Yorkissa asuva taiteilija on aiemmin tehnyt yli 90 samantapaista installaatiota.

Muun muassa uutistoimisto AFP twiittasi tapahtumasta tunnisteella #Tunick:

Lähde: BBC

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.