Brittikirjailija voitti Tähtifantasia-palkinnon

Brittiläisen Steph Swainstonin romaani Uusi maailma (Like) on saanut Tähtifantasia-palkinnon parhaasta viime vuonna suomeksi ilmestyneestä käännösfantasiakirjasta.

Teoksen on suomentanut J. Pekka Mäkelä.

Uusi maailma (The Modern World) on Swainstonin Nelimaa-trilogian päätösosa. Se ilmestyi vuonna 2007. Palkintoraadin mukaan Swainstonilla on kyky luoda vahvoja mielikuvia. Se näkyy muun muassa taistelukohtauksissa, jotka palkintoraadin mielestä ovat ajoittain jopa puistattavan yksityiskohtaisia.

Tähtifantasia-palkinnon myöntää Helsingin Science Fiction Seura.

Uusimmat

Kulttuuri

Dresden Frankfurt Dance Company tarjosi viikon päätteeksi upeaa tanssijoiden virtuositeettia

Tanssiarvio: Tero Saarisen Third Practice tarjosi sielua hivelevää musiikkia ja intensiivistä tanssia

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.