Carmen-ooppera hurmasi yläsavolaiset

–Jännä mennä katsomaan, mimmoista tuo on. Yleensä kuuntelen enimmäkseen radiomusiikkia, sanoi porilainen Ronja Pyykkönen lauantaina Iisalmessa.

16-vuotias lukiolainen oli tullut mummonsa kanssa Iisalmen kulttuurikeskukseen kuuntelemaan Carmen-oopperan konserttiversiota. Vieremäläinen mummo Paula Pyykkönen oli myös ensikertalainen oopperassa, vaikka klassisen musiikin konserteissa hän käy ahkeraan.

–Pidän etenkin kamarimusiikista. Sen sijaan ooppera on usein hirveää paatosta ja möykettä, sellaista sivistyneistön heviä, mummo-Pyykkönen sanoi ennen kuin pujahti istumaan omalle paikalleen lähes täyteen Eino Säisä -saliin.

Kuhmon kamarimusiikkifestivaali toi Iisalmeen vierailuesityksenä tiivistetyn version maailman tunnetuimmasta oopperasta Carmen. Konsertissa neljää solistia säesti 16-henkinen kansainvälinen orkesteri kapellimestarinaan Dalia Stasevska.

Erityisesti nimiroolin laulanut mezzosopraano Jeni Packalén sai yläsavolaiskatsojilta kiitosta. Myös Paula Pyykköselle ooppera tässä muodossa maistui paremmin kuin hyvin.

–Ensimmäinen reaktioni oli, että nam-nam. Tämä oli sellaista musiikkia, jota uskaltaa lähestyä ujompikin ihminen, Pyykkönen hymyili.

Lue lisää Carmen-konsertin tunnelmista sunnuntain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.