Childish Gambinon This is America sai Grammyn vuoden levytyksestä – artisti jättäytyi pois gaalasta

Rap-artisti Childish Gambino ja countrytähti Kacey Musgraves kahmivat palkintoja, kun musiikkialan vuotuiset Grammyt jaettiin Los Angelesissa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Childish Gambinon kappale This Is America palkittiin sekä vuoden levytyksenä että vuoden lauluna. Kappale kertoo musiikkivideon avulla Yhdysvaltojen väkivallasta ja rasismista.

Childish Gambino -artistinimen takana on yhdysvaltalaislaulaja ja näyttelijä Donald Glover. Yhteensä neljä Grammya napannut artisti palkittiin myös parhaasta musiikkivideosta ja parhaasta rap-/lauluesiintymisestä.

Järjestäjien mukaan Glover kieltäytyi esiintymiskutsusta palkintogaalassa eikä ollut paikalla ottamassa vastaan palkintojaan.

This Is America -kappale keräsi yli 35 miljoonaa YouTube-katsojaa vain kahdessa päivässä viime keväänä. Musiikkivideon julkistaminen herätti sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua mustien kohtelusta ja joukkoampumisista Yhdysvalloissa.

Lue myös: Star Wars -tähti teki musiikkivideon, jota nyt analysoidaan puhki verkossa
 

 

Naisartistit nousivat parrasvaloihin

Musgraves nappasi arvostetun vuoden albumi -palkinnon albumillaan Golden Hour. Musgravesia on luonnehdittu countrymusiikin uudistajaksi. Yhteensä neljä Grammya voittanut Musgraves palkittiin myös parhaasta countrysooloesityksestä sekä parhaasta countrykappaleesta ja -albumista.

– Oli uskomatonta edes olla samassa sarjassa näin jättimäisten albumien kanssa, todella upeita taideteoksia, Musgraves kommentoi vuoden albumi -palkintoaan.

Parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon voitti puolestaan brittiläinen poptähti Dua Lipa. 23-vuotias laulaja ja lauluntekijä teki läpimurron vuonna 2016 maailmanlaajuiseksi hitiksi nousseella kappaleellaan Hotter than Hell.

Tänä vuonna naisartistit kahmivat ehdokkuuksia tärkeimmissä palkintosarjoissa, kun viime vuonna naisehdokkaiden vähäinen määrä herätti huomiota.

Yhdysvaltalaislaulaja Lady Gaga ja näyttelijä Bradley Cooper palkittiin parhaana popduona kappaleella Shallow. Romanttisessa musiikkielokuvassa A Star Is Born kuultu Shallow kilpaili myös vuoden laulun tittelistä. Lady Gaga nappasi palkintoja jo varsinaista gaalaa edeltävässä seremoniassa.

Grammyt jaettiin 61. kerran. Palkinnot jakaa yhdysvaltalainen musiikkiammattilaisten The Recording Academy -yhdistys.

Palkintojuhlan juonsi tällä kertaa yhdysvaltalaislaulaja Alicia Keys.

Star Wars -tähti teki musiikkivideon, jota nyt analysoidaan puhki verkossa

Uusimmat

Kulttuuri

Tänään vietetään kansainvälistä äidinkielen päivää – tee testi: Tunnistatko kielen?

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.