D-A Red Pigs

Antti ”Dee” Heikkinen on kuopiolainen multi-instrumentalisti. Todelliseksi taiteilijaksi voidaan mieltää ihminen, joka yrittää luoda omalla taiteenalallaan jotain uutta, erilaista ja kiinnostavaa. Heikkinen on juuri tällainen. Hän säveltää, soittaa, äänittää ja miksaa omaperäiset laulunsa täysin itse, vaikka on ottanut muutamaan biisiinsä myös vierailevia muusikoita.

D-A-sooloprojektin nimen alla julkaistu Red Pigs ei ole helposti sulateltava levy. Biisirakenteet ovat mielenkiintoisia, parhaimmillaan nerokkaitakin. Kaikki ratkaisut eivät kuitenkaan tunnu onnistuneilta. Rakenteellisesti levy hajoaa vahvan alun jälkeen palatakseen loppupuolella jälleen alun mystisen lumoaviin äänimaisemiin. Levyn keskivaihetta hallitseva simppelimpi hard rock ei ole huonoa, mutta ei istu kokonaisuuteen.

Parasta levyllä on uniikki aloituskaksikko Escapes ja Blackstar, joiden kiemurainen taiteellisuus riemastuttaa. Myös There 4 Me – levyn haastavampia ja tarttuvampia aineksia yhdistävä hybridi – jää mieleen inspiroivana makupalana.

Kunnianhimo ja rohkeus eivät kanna aivan koko levyä, mutta Dee on poikkeuksellisen osaava raskaan rokin tekijämies, jonka tekemisiä kannattaa pitää silmällä.

Lasse Lindqvist

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.