Eeva Tenhuselle dekkarialan kunniapalkinto

Naisdekkaristien suomalainen edelläkävijä Eeva Tenhunen on saanut kunniapalkinnon. Suomen dekkariseura myönsi Tenhuselle Hornanlinna-kunniakirjan pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä kotimaisen dekkarin hyväksi.

Tenhusen yhdeksän teosta ilmestyivät vuosina 1964-1987. Dekkariseura muistuttaa, että Tenhusen aloittaessa rikoskirjallisuus oli Suomessa lähes täysin miesten aluetta. Hän onkin ollut monelle naisdekkaristille esikuva.

Palkintoperusteiden mukaan Tenhunen jatkoi klassisen salapoliisiromaanin perinteitä ja leikitteli niillä taitavasti. Hänen kirjoissaan taidokkaisiin juonihämäyksiin yhdistyy huumoria ja vivahteikasta psykologista kuvausta.

Eeva Tenhusen romaaneja ovat esimerkiksi Mustat kalat, Hyvän tytön hautajaiset sekä Kuolema savolaiseen tapaan, josta tehtiin myös tv-näytelmä.

Hornanlinna-kunniakirjan ovat saaneet aiemmin Pirkko Arhippa ja Matti Kassila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

Kirja-arvio: Riitta Jalosen uusi Tanssikaa!-romaani on kirkas ja puhdistava lukukokemus

Kirja-arvio: Maarit Verronen tarjoaa novelleissaan raikkaita tuokioita elämästä

Miia Tervon Aurora-elokuva tavoittelee Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa

Pätkäpesti Suomessa ja sen onnistunut ajoitus houkuttelivat Esa-Pekka Salosen Wagnerin jättiteoksen pariin: "Kaikki kuulosti hyvältä"

Kun Paleface kirjoitti 2000-luvun alussa veroilmoitukseen ammatikseen "räppiartisti", virastosta kysyttiin, mitä mies meinaa – "Nykyään jo tiedetään, että räppäämällä voi Suomessakin ansaita Bentleyn"

Uusi rooli vaatii viittomia – Santeri Kinnunen treenaa kanadalaisen vastanäyttelijänsä kanssa

Rock in the City -festivaalikiertue saa jatkoa – tapahtumissa yli 50 000 kävijää

Irina Björklundin tähdittämä suomalainen uutuussarja tarttuu terrorismiin – poliittinen trilleri Peacemaker ammentaa tosielämän kriiseistä

Näyttelijät laittavat mukisematta ämpärit päähän, kun Saara Turunen pyytää, mutta aina ei ole ollut niin

Kirja-arvio: Sjón muovailee rakenteet hajottavan ja myyttejä pursuilevan kertomuksen viimeisistä ajoista

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.