"Ei mitään normaalia massaa"

Se on vaan niin hyvä ja koukuttava!

Varmasti moni allekirjoittaisi 17-vuotiaan Eliisa Nuutisen mielipiteen jo eräänlaiseksi ilmiöksi nousseesta nuorten TV- ja nettisarja #lovemilla:sta. Kolmen tv-tuotantokauden lisäksi suosittuja hahmoja pääsee näkemään nyt myös valkokankaalta, sillä hitiksi noussut sarja muuntautui kokopitkäksi elokuvaksi.

Muutos 5–6 minuutin tv-jaksoista puolitoistatuntiseksi leffaelämykseksi muovautui yllättävänkin helposti.

– Kaikki lähtee käsikirjoituksesta. Saimme tehtyä mielestämme sellaisen tarinan, joka kantaa koko elokuvan ajan, sarjan tavoin elokuvan ohjauksesta vastannut Teemu Nikki toteaa.

Vaikka suurin osa katselijakunnasta on nuoria, ohjaaja uskoo myös vanhemman väen löytävän elokuvateatteriin. Teemat - rakkaus ja parisuhde ovat ikuisia. Mielenkiintoiset hahmot ja heidän tarinansa mahdollistivat tekijöille hyvät lähtökohdat elokuvan luontiin.

– Millan (Milka Suonpää) maailma oli jo olemassa ja sitä oli helppo laajentaa isommaksi. Oli mahtavaa päästä tekemään sellaista, mitä Suomessa ei ole tehty koskaan, Nikki jatkaa.

Ylen kanavilla ja Areenassa kesällä 2013 alkanut #lovemilla on kerännyt vajaan kahden vuoden ja kolmen tuotantokauden aikana yli 10 miljoonaa katselukertaa. Menestys ei ole jäänyt huomaamatta myöskään palkintoraadeilta, sillä sarja palkittiin parhaan lasten- ja nuortenohjelman Kultaisella Venlalla kahdesti peräkkäin vuosina 2013 ja 2014.

– En todellakaan uskonut tällaiseen suosioon. Faneja on ihan jäätävä määrä ja se on yllättänyt aivan täysin, Aimon roolissa nähtävä Joel Hirvonen ihmettelee.

Sarjaan perustuvan Lovemilla-elokuvan virallinen ensi-ilta on 6. helmikuuta. Innokkaimmat seuraajat pääsivät kuitenkin jo etukäteen näkemään elokuvan ja tapaamaan näyttelijöitä Kuopion elokuvateatteri Scalassa. Nuorten päätähtien Milka Suonpään ja Joel Hirvosen nimikirjoitukset olivat haluttua tavaraa.

– Vaikea käsittää, että joku tulee mun takia elokuviin, Hirvonen pyörittelee päätään.

– Ilmeet on mahtava nähdä. Mitä pienempi fani, sitä enemmän se osuu ja uppoaa, Suonpää komppaa vieressä.

Ainakin vannoutuneimmille faneille ohjelman erikoinen tyyli tuntuu uppoavan. Elokuvaa odotettiin todella innokkaana ja hauskanpitoon oli tyttöporukassa varauduttu.

– Erilaista, ei mitään normaalia massaa, analysoi 16-vuotias Pia Matilainen #lovemillan suosion syitä.

Osa faneista joutuu ehkä pettymään, sillä Nikin mukaan elokuva on päätepysäkki suositulle ohjelmalle. Toki takaovea on hyvä pitää raollaan.

– Voi olla, että jos Hollywoodista soitetaan, niin Milla nousee sieltä taas melko nopeasti, Nikki naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.