Eläkeläisten levyllä järjetön määrä vierailijoita - "Hommahan lähti sitten hieman lapasesta"

Hittibiiseistä humppaversioita tekevän Eläkeläiset-yhtyeen perjantaina julkaistava levy on parillakin tapaa erikoinen. Ensinnäkin Humppa of Finland -levyllä kuullaan humppaversioita vain suomalaisista kappaleista. Toinen erikoisuus liittyy albumin vierailijoihin, joita levyn kansilehtiseen on listattu lähes 150 kappaletta.

Yhtyeen tiedotteen mukaan jokainen vierailijoista soittaa levyllä yhden kilauksen verran triangelia.

– Hommahan lähti sitten hieman lapasesta ja pappamopo keuli oikein kunnolla. Aluksi kutsuimme levylle vain versioimiemme kappaleiden tekijöitä, mutta kun huomasimme kuinka paljon heidän tähtikarismansa toi tuoretta klangia ja draivia kappaleisiin, päätimme pyytää mukaan muitakin ihailemiamme muusikoita, laulajia, musiikin ammattilaisia ja lopulta ihan ketä tahansa, joiden yhteystiedot satuimme löytämään, yhtye kertoo tiedotteessa.

Vierailijoiksi levylle on listattu muun muassa Antti Tuisku, Aku Syrjä, Ilmari Pohjola, Emma Salokoski, Lauri Tähkä, Pedro Hietanen, Samu Haber, Paula Vesala ja Ville Valo.

Levyn kansilehdissä huomautetaan, että mukana on myös lukuisia kansainvälisen tason triangelitaiteilijoita, joiden tietoja ei sopimusteknisistä syistä voi julkaista.

Humppa of Finland on Eläkeläisten 11. studioalbumia. Levyllä 19 suomalaista rock-klassikkoa on saanut tanssittavan muodon.

Levyn kansitaide ja nimi ovat kunnianosoituksia suomalaistaiteilija Touko "Tom of Finland" Laaksoselle.

Eläkeläiset aloittaa perjantaina kaksiviikkoisen Saksan-kiertueen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kulttuuri

"Jos tarkastellaan musiikin tuontia muualta maailmasta kotimaahan, niin Suomi kilpailee Pohjois-Korean kanssa ykkössijasta siinä, kumpi hoitaa tonttinsa huonommin", sanoo säveltäjä Pasi Lyytikäinen

Uudella festivaalilla huippupianisti soittaa teoksen, joka koostuu pelkistä tauoista – "Erilaiset musiikilliset juuret kohtaavat ja musikaalinen energia pääsee valloilleen"

Pajtim Statovci ehdolla National Book Awards -palkinnon saajaksi

Jämsän Seutu: Taiteilija Heikki Häiväoja on kuollut 90-vuotiaana

Kirjojen suoratoistopalvelu Storytel ostaa kustannusyhtiö Gummeruksen

Ad Astra on Hollywood-tuotannoksi harvinaisen vakava tieteiskuvitelma – Brad Pitt esittää astronauttia, joka etsii isäänsä planeetan takaa

Sarjakuva-arvio: Janne Torisevan Valas on kymmenvuotisen työn tulos, jolle toivoisi laajempaakin kansainvälistä menestystä

Monien kriitikoiden lyttäämä Kari Tapion elämäkerta houkutteli yleisöä elokuvateattereihin – "Kiitos tästä kuuluu katsojille, jotka päättävät lopulta elokuvan arvon"

Ruotsalaisohjaaja Roy Andersson työsti uutta surueepostaan viisi vuotta

The Cars -yhtyeen solisti Ric Ocasek on kuollut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.