Eloisia tunnelmia sinfoniasarjassa

Konsertit

Kuopion kaupunginorkesteri

Sinfoniasarja VIII

Kuopion Musiikkikeskuksessa 7.5.

1800-luvun ranskalaissäveltäjistä monet ottivat mielellään vaikutteita espanjalaisista tansseista. Näin teki myös Camille Saint-Saëns konsertoivassa teoksessaan Havannaise, jonka tulkkina kuultiin sinfoniasarjan illassa belgialaisviulisti Lorenzo Gattoa. Teos sallii tulkinnallisen ilottelun, leikkisää rytmikkyyttä, ilakointia ja vaivattomia sävelkuljetuksia, joita kuunteli mielellään.

Konsertin toinen sooloteos, Ernest Chaussonin Poeme Es-duuri op. 25 aukeni hillitymmissä tunnelmissa, mutta jännite ja kiihko nousivat teoksen edetessä. Gatto tavoitti teoksen runollisen hehkun hienosti – melodiat soivat täyteläisinä ja rikkaina, teoksen dramaturgia välittyi yleisölle.

Orkesteri oli molemmissa teoksissa hyvin hereillä ja mukana.

Sinfoniasarjan kevään päätöskonsertin pääteoksena kuultiin Felix Mendelssohnin Sinfonia nro3 A-molli. Teosta on kuultu Kuopiossa jonkin verran aikaisemmin, ja orkesteri soittikin sen ehyesti Alberto Hold-Garridon selkeästi johtamana.

Erityisesti teoksessa tällä kertaa kunnostautuivat puhaltajat jotka vuolaasti, eloisin kaarroksin ja tasapainoisesti tulkitsivat Mendelssohnin melodisia oivalluksia.

Mukava keväinen konsertti, jossa ei nyt ehkä noustu aivan innoittuneisuuden huippulukemiin, mutta kuultiin paljon miellyttävää, viehättävää ja elävää musisointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.