Elokuvasäätiö pyrkii puuttumaan häirintään uudessa strategiassa

Elokuva-alan häirinnästä vapaan ja turvallisen työympäristön edistäminen on yksi Suomen elokuvasäätiön uuden strategian painopisteistä. Elokuvasäätiö julkaisi tänään strategiansa seuraavalle viidelle vuodelle.

– Suomen elokuvasäätiön hallitus tuomitsee kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen alalla, ja tahdomme, että elokuvasäätiöllä on omien toimintavaltuuksiensa puitteissa mahdollisuus tehdä kaikkensa tasavertaisen, häirintävapaan ja turvallisen työkulttuurin edistämiseksi. Tämä on nostettu keskeiseksi teemaksi myös säätiön uudessa strategiassa, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kaira tiedotteessa.

Strategian painopisteiksi on nostettu myös muun muassa elokuva-alan tasavertaisen toimintakulttuurin edistäminen. Tasavertaisuutta on määrä lisätä tukemalla erilaisia tekijäryhmiä ja edistämällä aloittelevien tekijöiden sekä eri vähemmistöryhmien työskentelymahdollisuuksia.

Strategiassa mainitaan myös julkisen rahoituksen nostaminen kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle. Elokuvia ja tv-sarjoja verkossa jakelevia kansainvälisiä toimijoita halutaan sitouttaa kotimaisten sisältöjen rahoittamiseen verotuksen kautta.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja edistää kotimaista elokuvatuotantoa, elokuvien levittämistä ja esittämistä sekä suomalaisen elokuvan tunnetuksi tekemistä Suomessa ja ulkomailla. Varansa säätiö saa veikkausvoittovaroista.

Uusimmat

Kulttuuri

Kuopiolainen Terhi Laitinen näyttelee Canthia – "Minna janosi uutisia ja oli tavattoman kiinnostunut tulevaisuudesta "

Minna Canthista löytyi odottamatonta moniulotteisuutta ja ikävä kyllä ajankohtaisuutta – "Tuntui, että luen nykypäivän Kuopiosta"

Minna Canthin novelleista ilmestyi uusi laitos - "Y hteinen nimittäjä voisi olla ihmisen elämäninnon selvitys "

Kansallisteatterin juhlassa esitettiin Canthin tuotannosta värikkäitä tulkintoja – Lavalla nähtiin myös vetoomus Kanttilan puolesta

Presidentti Tarja Halonen sanoo Canthin tuoneen esiin sen, miten eriarvoisuus vaikuttaa koko yhteiskuntaan: "Jos edistämme tasa-arvoa, se vaikuttaa isoon osaan väestöä "

Minna Canthia juhlitaan usein tapahtumin Kuopiossa

Yhtye, jonka nimessä yhdistyy ruskettunut iho ja ydinasekoe, ei voi olla väärässä: "Ainoa sääntö on, että sääntöjä ei ole"

Yö-yhtye järjestää Olli Lindholmin muistokonsertit – Varkauden Mia Suszko mukana

Kari Tapion tarinasta tehty laulunäytelmä kiertää Kuopiossa ja Iisalmessa kesällä

Levyarvio: Osa Samuli Putron vähäeleisestä karismasta jää Pienet rukoukset -levyn ääniraidan toiselle puolelle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.