Elokuvasäätiö pyrkii puuttumaan häirintään uudessa strategiassa

Elokuva-alan häirinnästä vapaan ja turvallisen työympäristön edistäminen on yksi Suomen elokuvasäätiön uuden strategian painopisteistä. Elokuvasäätiö julkaisi tänään strategiansa seuraavalle viidelle vuodelle.

– Suomen elokuvasäätiön hallitus tuomitsee kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen alalla, ja tahdomme, että elokuvasäätiöllä on omien toimintavaltuuksiensa puitteissa mahdollisuus tehdä kaikkensa tasavertaisen, häirintävapaan ja turvallisen työkulttuurin edistämiseksi. Tämä on nostettu keskeiseksi teemaksi myös säätiön uudessa strategiassa, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kaira tiedotteessa.

Strategian painopisteiksi on nostettu myös muun muassa elokuva-alan tasavertaisen toimintakulttuurin edistäminen. Tasavertaisuutta on määrä lisätä tukemalla erilaisia tekijäryhmiä ja edistämällä aloittelevien tekijöiden sekä eri vähemmistöryhmien työskentelymahdollisuuksia.

Strategiassa mainitaan myös julkisen rahoituksen nostaminen kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle. Elokuvia ja tv-sarjoja verkossa jakelevia kansainvälisiä toimijoita halutaan sitouttaa kotimaisten sisältöjen rahoittamiseen verotuksen kautta.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja edistää kotimaista elokuvatuotantoa, elokuvien levittämistä ja esittämistä sekä suomalaisen elokuvan tunnetuksi tekemistä Suomessa ja ulkomailla. Varansa säätiö saa veikkausvoittovaroista.

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.