Elokuvasäätiö pyrkii puuttumaan häirintään uudessa strategiassa

Elokuva-alan häirinnästä vapaan ja turvallisen työympäristön edistäminen on yksi Suomen elokuvasäätiön uuden strategian painopisteistä. Elokuvasäätiö julkaisi tänään strategiansa seuraavalle viidelle vuodelle.

– Suomen elokuvasäätiön hallitus tuomitsee kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen alalla, ja tahdomme, että elokuvasäätiöllä on omien toimintavaltuuksiensa puitteissa mahdollisuus tehdä kaikkensa tasavertaisen, häirintävapaan ja turvallisen työkulttuurin edistämiseksi. Tämä on nostettu keskeiseksi teemaksi myös säätiön uudessa strategiassa, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Lauri Kaira tiedotteessa.

Strategian painopisteiksi on nostettu myös muun muassa elokuva-alan tasavertaisen toimintakulttuurin edistäminen. Tasavertaisuutta on määrä lisätä tukemalla erilaisia tekijäryhmiä ja edistämällä aloittelevien tekijöiden sekä eri vähemmistöryhmien työskentelymahdollisuuksia.

Strategiassa mainitaan myös julkisen rahoituksen nostaminen kansainvälisesti kilpailukykyiselle tasolle. Elokuvia ja tv-sarjoja verkossa jakelevia kansainvälisiä toimijoita halutaan sitouttaa kotimaisten sisältöjen rahoittamiseen verotuksen kautta.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja edistää kotimaista elokuvatuotantoa, elokuvien levittämistä ja esittämistä sekä suomalaisen elokuvan tunnetuksi tekemistä Suomessa ja ulkomailla. Varansa säätiö saa veikkausvoittovaroista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.