Elokuvatuottajatkin puuttuvat seksuaaliseen häirintään – eettiset ohjeet tekeillä

Elokuvatuottajien järjestö valmistelee alalle eettisiä ohjeita seksuaaliseen häirinnän ja ahdistelun kitkemiseksi. Valmistelu tehdään yhdessä alan järjestöjen kanssa, elokuvatuottajat kertovat tiedotteessaan.

Mukaan työhön on kutsuttu muun muassa Suomen Näyttelijäliitto, Aalto-yliopisto ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvatuottajien mukaan ohjeistuksella pyritään siihen, että elokuva-ala on turvallinen ja tasa-arvoinen kaikille.

Ohjeistus on osa kokonaisuutta, jossa luodaan alalle tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ohjelma. Työ on määrä tehdä nopeasti.

Näyttelijäliitto kertoi jo eilen aloittavansa työnantajille suunnatun kampanjan seksuaaliseen häirintään puuttumiseksi. Työnantajat on saatava ymmärtämään, että seksuaalisen häirinnän kitkeminen on heidän vastuullaan, sanoi Näyttelijäliiton toiminnanjohtaja Elina Kuusikko STT:n haastattelussa.

Uusimmat

Kulttuuri

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Rock in the City ylitti kävijätavoitteensa Kuopiossa – uutuusfestari sai Savosta lentävän lähdön kiertueelleen

Nightwishin Marko Hietala avasi soolouransa Kuopiossa – kuvasarja kertaa Rock in the City -keikan tunnelmia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.