Ennen esitystä jännittää aina - ja aina tulee myös vessahätä

Takahuoneessa on hiljaista. Koomikoiden kasvoilla näkyy vakavia ilmeitä, kun jokainen käy mielessään läpi tulevaa keikkaa. Pian Aki Puolakka rikkoo hiljaisuuden ja käy kyykkyyn.

– Jos ei mitään muuta kuntoilua elämässä harrasta, niin kyykky on liike, joka kannattaa tehdä. Se on yleisliike, joka auttaa kaikkeen. Heti kun rupesin tekemään näin, löysin parisuhteen ja töitä.

Pieni naurunremakka ja sitten hiljenee. Puolakka, Mikko Järvinen ja Ursula Herlin katsovat kelloon. Vielä 20 minuuttia keikan alkuun.

Kolmikko on Kuopion Komediafestivaalilla esiintymässä palkintona siitä, että he voittivat Savon Sanomien ja komediafestivaalin järjestämän stand up -videokilpailun.

Esitykset on hiottu valmiiksi.

– Mutta ei sitä osaa rentoutua ennen keikkaa, vaikka olisi mahdollisuus. Tulee vain säntäiltyä, Järvinen sanoo.

Puolakka myöntää, että jännitys on pahimmillaan juuri ennen esitystä.

– Kämpillä on vielä ihan fiiliksissä, että nyt on hyviä juttuja, joilla vedän turpaan kaikkia kuulijoita. Sitten kun tulee paikalle, niin kiroaa, että miksi taas olen tässä tilanteessa, että menen esiintymään.

– Aina jännittää, Herlin summaa.

– Ja aina tulee vessahätä.

Kymmenen minuuttia. Vielä ehtii tupakalle. Joku haukottelee äänekkäästi.

Pannullinen naurua -klubin ensimmäisenä esiintyjänä on Järvinen. Aloittajan paikka on aina haastava, vaikka illan isäntänä toimiva Ali Jahangiri on lämmittänyt yleisön huolella.

Järvinen saa kuitenkin nopeasti rytmistä kiinni. Kontakti yleisöön syntyy luontevasti ja jutut rullaavat.

– Kun sai ekat naurut yleisöltä, niin jännitys lähti. Hartiat tippuu siinä vaiheessa, Järvinen kertaa esityksen jälkeen.

Herlin manaa oman esityksensä päätyttyä, että unohti kokonaan kertoa kerrostaloon liittyvän juttunsa.

– Mutta muuten meni hyvin.

Samoilla linjoilla on Aki Puolakka, jolla keikka on ensimmäinen päivän kolmesta esiintymisestä. Kaksi seuraavaa keikkaa on Jyväskylässä.

– On vauhtitykitystä.

Jahingiri tulee ja tarjoaa fist bumbin eli nyrkkitervehdyksen esiintyjille onnistumisen merkiksi. Viimeinen siunaus tulee takahuoneessa pistäytyvältä koomikkokonkari Ilari Johanssonilta.

– Tosi hyvin te kaikki veditte.

Uusimmat

Kulttuuri

Tampereella esillä laaja kattaus Andy Warholin julisteita

Kauan odotettu Tove Jansson -elokuva tuo valkokankaalle taitelijan seksuaalisuuden ja kolmiodraaman – "Kerromme sen oikean tarinan, jossa on lesboseksiäkin"

Poikien tanssileiri keräsi suuren osallistujamäärän tänä vuonna – Leiriläiset hakevat Kuopiosta tanssin voimaa ja kavereita

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla esiintyneelle Tuure Boeliukselle tanssiminen on ollut nuorena pakopaikka – "Minua kiusattiin lapsena Porissa aika paljon"

Arvio: Au Revoir Jorma U. -gaala oli ilta täynnä ainutlaatuisia esityksiä

Sodankylän elokuvajuhlat teki uuden yleisöennätyksen – festivaaleilla 31  000 kävijää

"Ajattelin, että Eemilistä pitäisi tehdä oma kirja, koska aineisto oli paljon", pohti Minna Kettunen lähes 20 vuotta sitten – nyt Eemil Halosen elämä ja teot on julki

Koreografi Jacopo Godani ei halua päästää tanssijoitaan helpolla: "Jokaisen luunkin täytyy ilmaista jotakin"

Arvio: Zoltán Grecsó ja Beatrix Simkó #Orpheus#Eurydike on raju ja paljas tulkinta parisuhteesta

Arvio: Compagnie Pál Frenákin Lutte oli seksististä väkivallalla mässäilyä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.