Erja Lyytiseltä uusi levy helmikuussa - kaikuja Hendrixiltä, Led Zeppeliniltä ja Kravitzilta

Kuopiolaislähtöinen bluesmuusikko Erja Lyytinen julkaisee uuden Stolen Hearts -nimisen levyn helmikuun 3. päivänä. Levy on äänitetty Helsingissä ja Lontoossa, jossa levyn miksasi ja osittain tuotti Chris Kimsey.

Kimsey on aikaisemmin miksannut muun muassa Rolling Stonesin levyt Sticky Fingers ja Some Girls.

– Chris käytti samaa miksauspöytää, jolla hän työsti aikoinaan Rolling Stonesin levyjä. Istahtaessaan pöydän ääreen Chris totesi, että oli kuin olisi tavannut vanhan tyttöystävän monen vuoden jälkeen. Sen jälkeen hän alkoi tehdä taikojaan, Lyytinen kertoo tiedotteessa.

Albumin masteroi Ray Staff, jonka työnäytteisiin kuuluvat esimerkiksi David Bowien Ziggy Stardust sekä Mott The Hooplen All the Young Dudes.

Stolen Hearts on Lyytisen ensimmäinen omia kappaleita sisältävä studiolevy neljään vuoteen. Tiedotteen mukaan levy vie Lyytistä aiempaa enemmän kohti raskaampaa ja keskitien rockia. Levyn nimikappaleen kitaraosuuksia tehdessä Lyytinen ajatteli Jimi Hendrixiä ja Rockin Chair -kappaletta tehdessä säveltäjän mielessä oli Led Zeppelinin Black Dog. Love Laboratoryssä kuullaan Lenny Kravitz -tyylistä kitarakomppia.

Mukana on myös bluesin melankoliaa. Ensimmäisenä singlenä julkaistun 24 Angels -kappaleen Lyytinen kirjoitti yhdessä Alan Darbyn kanssa. Darby on aiemmin säveltänyt muun muassa Bonnie Raittille ja Bonnie Tylerille.

Levyyn liittyvä kiertue alkaa Espoosta helmikuun 1. päivänä. Varkauden Warkaus-salissa kiertue vierailee 17.2., Pieksämäen Poleenissa 23.2. ja Kuopion Musiikkikeskuksessa 25.2.

Kaikkiaan kiertue pysähtyy 23:lla paikkakunnalla.

Uusimmat

Kulttuuri

Katu Kaiku: Luna

Weeping Willows: After Us

William Basinski: On Time Out of Time

The Cinematic Orchestra: To Believe

Onnennumerot-komediassa on ajankohtaisuutta: "Tärkeä vastakkainasettelu on lähimmäisenrakkaus ja taloudellisen voiton maksimointi"

Valosuunnittelu ohjaa katsojan huomiota

Hassan Blasim: Allah99

Minna Rytisalo sai Tulenkantaja-palkinnon Canth-kuvauksellaan

Kuopion kaupunginorkesteri: Sinfoniasarja VI

Katja Kärki: Jumalan huone

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.