Euroviisut polkaistaan tänään käyntiin – viisuedustajat astelevat avajaisissa oranssille matolle

Euroviisuhuuma kasvaa entisestään, kun viisut polkaistaan tänä iltana käyntiin avajaisissa Israelissa Tel Avivissa.

Tänä vuonna viisuedustajat delegaatioineen astelevat avajaisjuhlaan perinteisen punaisen maton sijaan oranssia mattoa pitkin. Matolla kulkiessaan viisuedustajat esittäytyvät niin faneille kuin medialle. Avajaistapahtumaan osallistuu myös Suomen euroviisuedustaja Darude eli Ville Virtanen ja solistina toimiva Sebastian Rejman.

–  Virtanenkin saatetaan nähdä puku päällä, Virtanen kommentoi avajaisjuhlia lauantaina STT:lle.

Avajaiset alkavat iltaseitsemältä. Oranssi matto levitetään Habima-aukiolle, jota kutsutaan myös kulttuuriaukioksi, koska sen ympärillä on muun muassa teatteri ja auditorio. Viisuedustajat suuntaavatkin matolta viettämään avajaisjuhlaa aukiolla sijaitsevaan teatteri Habimaan.

Euroviisujen ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina ja toinen semifinaali torstaina. Tämän vuoden euroviisuvoittaja selviää lauantaina käytävässä finaalissa.

Laulukilpailussa kisaa tänä vuonna yhteensä 41 maata, joista 26 pääsee finaaliin. Finaaliin matkaavat suoraan suuret rahoittajamaat Britannia, Saksa, Italia, Espanja ja Ranska sekä isäntämaa, joka on tänä vuonna Israel. Loput 20 finalistia selvitetään semifinaalien kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.