Finlandia Juniorista kisaavat Nörtti sekä Tatu ja Patu

Tämän vuoden Finlandia Junior -kirjapalkintoa tavoittelee kuusi lasten- ja nuortenkirjaa. Ehdokkaat ovat Aleksi Delikourasin Nörtti: New game (Otava), Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu pihalla (Otava), Karo Hämäläisen ja Salla Savolaisen Hurraa Helsinki! (Tammi), Essi Kummun ja Marika Maijalan Puhelias Elias (Tammi), Christel Rönnsin Det vidunderliga ägget (Söderströms) ja Venla Saalon Kirkkaalla liekillä (Robustos).

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, erikoiskirjastonhoitaja Ulla Pötsönen kertoo, että tämän vuoden lasten- ja nuortenkirjojen yksi keskeinen piirre on monimediallisuus.

- Hahmo tai tarina on tuttu lastenmusiikista, elokuvasta, internetistä tai purkkapaketin kyljestä. Lapsille ja nuorille tarjoillaan elämyksiä useille aisteille kirjan ollessa osa tätä kokonaisuutta, Pötsönen sanoo.

Pötsösen lisäksi voittajaehdokkaat seuloivat kuvataiteilija Samuli Heimonen ja freelance-kustannustoimittaja Outi Järvinen.

Voittajan valitsee ohjaaja Mari Rantasila, joka tunnetaan muun muassa Risto Räppääjä -elokuvista. 30 000 euron arvoinen palkinto jaetaan tämän kuun 29. päivä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.