Finnconissa on maailmanlopun meininki

Tampereella perjantaina alkavan Finnconin teemana on ihmiskunnan tuho. Finnconista on muodostunut yksi Euroopan suurimmista tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen painottuvista tapahtumista. Vuosittain eri kaupungeissa järjestettävään ilmaistapahtumaan odotetaan jälleen jopa neljäätuhatta kävijää.

- Teemaa lähestytään sekä fiktion näkökulmasta että ihan tiedepuolelta, kertoo Finnconin pääjärjestäjä Marianna Leikomaa.

Leikomaan mukaan tieteelliset alustukset käsittelevät muun muassa asteroidien uhkaa ja supertulivuoria. Toisaalta puheenvuoroissa pohditaan, miten maailmanloppua on kuvattu esimerkiksi manga-sarjakuvassa, tietokonepeleissä, zombie-fiktioissa tai Aku Ankassa.

Tämän vuoden ulkomaisia kirjailijavieraita ovat yhdysvaltalainen Lois McMaster Bujold ja brittiläinen Liz Williams. Kumpikaan ei ole aikaisemmin käynyt Suomessa.

Yksi viikonlopun mielenkiintoisimmista tärpeistä on perjantaina ensi-iltansa saava Star Wreck 2pii -elokuva. Kyseessä on sveitsiläisten fanien kunnianosoitus suomalaiselle Star Wreck -elokuvasarjalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.