Game of Thrones kahmi 23 Emmy-ehdokkuutta

Fantasiadraama Game of Thrones on kahmaissut kaikkiaan 23 ehdokkuutta televisioalan Emmy-kilpailussa. Suursarja hallitsee Yhdysvaltojen merkittävintä TV-alan kilpailua jo kolmatta vuotta peräkkäin.

Sarja on ehdolla parhaaksi draamasarjaksi jo viidettä kertaa peräkkäin. Viime vuonna se keräsi kilpailussa 12 palkintoa, myös parhaan draamasarjan tunnustuksen.

Muita ehdokkaita tässä sarjassa ovat House of Cards, Better Call Saul, Mr Robot, Downton Abbey, The Americans ja Homeland.

Toiseksi eniten ehdokkuuksia meni sarjalle The People v. O.J. Simpson, jolle niitä kertyi 22. Rikossarja Fargo sai 18 ehdokkuutta ja poliittinen satiirisarja Veep 17. Netflixin vankilasarja Orange Is the New Black jäi kokonaan ilman ehdokkuuksia.

Emmy-palkinnot jaetaan 18. syyskuuta

Uusimmat

Kulttuuri

"Hän rakastaa yllätyksiä silläkin uhalla, että teemme virheitä", sanoo Stingin rinnalla 30 vuotta soittanut Dominic Miller

Levyarvio: Ville Valon & Agentsin Badding-tribuutti on sekava ja hapuileva – "Yleisön ei tarvitse tuoda kirveitä, koska yhtye pilkkoo tanssilavan altaan ihan itse"

IS: Yö-yhtyeen alkuperäinen kitaristi vastustaa suunniteltua muistokonserttia: "Olli sanoi aikoinaan ei"

Shape of My Heart on populaarimusiikin tunnetuimpia sävellyksiä – toimittaja soitti teoksen alun videolle, ja kappaleen säveltäjä antoi rohkaisevan kommentin

Teatteriarvio: Pasi Lampelan uutuus Sammakkokuningas on pieni musta helmi, jossa on antiikin tragedian aineksia

Kolme erilaista taiteilijaa, Arto Väisänen, Jouni Airaksinen ja Antti Rönkä, kokosi yhtenäisen näyttelyn

Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän voitti Kristallikarhun Berliinin elokuvajuhlilla

Timo Kiiskiselle Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinto

Kuopiolaistettu Vuonna 85 -musikaali tuo lavalle nyrkkeilymestarin, elokuvanäyttelijän ja huumorimuusikon – Ismo Apell tavoittelee Itä-Suomen teatterirankingin kakkossijaa

Jussi Hakulinen: Yö suunnittelee comebackia Olli Lindholmin kunniaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.