Glenn Close ja Rami Malek palkittiin parhaista pääosista Screen Actors Guild Awardsissa

Glenn Close ja Rami Malek ovat vieneet parhaiden pääosien palkinnot amerikkalaisen näyttelijäjärjestön Screen Actors Guildin (SAG) palkintogaalassa Los Angelesissa.

Close palkittiin suorituksestaan elokuvassa The Wife. Malek puolestaan sai palkinnon roolistaan Queen-yhtyeen laulajana Freddie Mercuryna elokuvassa Bohemian Rhapsody.

Close ja Malek palkittiin rooleistaan myös Golden Globe -palkinnoilla aiemmin tässä kuussa.

SAG antoi parhaan miessivuosan palkinnon Green Book -elokuvassa näyttelevälle Mahershala Alille. Parhaasta naissivuosasta palkittiin Emily Blunt elokuvasta Hiljainen paikka.

Screen Actors Guildin palkinnot ennakoivat usein menestystä Oscar-mittelössä, koska Oscareista äänestävät osin samat ihmiset.

Roma ja The Favourite eivät edes ehdolla

Parhaana elokuvana palkittiin supersankaritarina Black Panther, joka on ehdolla myös parhaan elokuvan Oscar-palkinnon saajaksi. Liki kaikki elokuvan näyttelijät ovat mustia.

–  Tiedämme kaikki, miltä tuntuu, kun sanotaan, että sinulle ei ole paikkaa olla esillä, vaikka olet nuori, lahjakas ja musta. Tiesimme, että meillä on jotain erityistä annettavaa maailmalle, elokuvan nimiroolin näyttelevä Chadwick Boseman sanoi.

Eniten Oscar-ehdokkuuksia kahmineet elokuvat Roma ja The Favourite eivät olleet ehdolla parhaaksi elokuvaksi SAG-gaalassa. Oscareissa molemmat elokuvat ovat ehdolla kaikkiaan kymmenessä kategoriassa, muun muassa parhaaksi elokuvaksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.