Gramex aikaistaa 11 miljoonan euron korvaustilityksen koronan takia – "rahantarve taiteilijaperheissä on suuri"

Gramex pyrkii aikaistamaan tekijänoikeuskorvausten kevättilityksen noin kuukaudella. Alun perin korvaukset piti maksaa 24. toukokuuta mennessä.

– Koska korona on vienyt muusikoiden keikkatulot, rahantarve taiteilijaperheissä on suuri. Tahdomme auttaa vaikessa tilanteessa, perustelee päätöstä Gramexin oikeudenhaltijayksikköä vetävä johtaja Tuomas Talonpoika tiedotteessa.

Gramex jakaa aikaistetulla aikataululla huhtikuun loppuun mennessä yhteensä noin 11 miljoonaa euroa. Siitä noin kuusi miljoonaa tulee kotimaahan ja loppu pääosin muualle Eurooppaan. Korvauksia saa noin 9 000 Gramexin omaa asiakasta. Lisäksi osa korvauksista kulkee Gramexin ulkomaisten sisarjärjestöjen kautta.

Korvausten tarkasta maksuviikosta tiedotetaan korvauksen saajille sähköpostilla ja Facebookissa.

– Gramex kartoittaa jatkuvasti muitakin keinoja, joilla voimme auttaa sekä korvauksia maksavia että saavia asiakkaitamme vaikeassa tilanteessa, sanoo Gramexin toimitusjohtaja Ilmo Laevuo tiedotteessa.

– Keinomme ovat rajalliset, mutta teemme sen mitä voimme. Esimerkiksi, Gramex on aiemmin tiedottanut, että taustamusiikkiluvalla saa nyt myös striimata musiikkia omilta kotisivuiltaan. Tällä haluttiin helpottaa palveluiden siirtämistä verkkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.