Hamlet näyttämölle maailman kaikissa kolkissa

Lontoolaisteatteri Shakespeare's Globen työryhmä aikoo viedä Shakespearen Hamlet-näytelmän kiertueellaan maailman jokaiseen maahan. Hamlet-maailmankiertueen on määrä alkaa ensi vuonna 23. huhtikuuta ja päättyä samana päivänä vuonna 2016.

Päätöspäivä on samalla myös Shakespearen kuoleman 400:s vuosipäivä.

Globe to Globe Hamlet -kiertueen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Dominic Dromgoole. Työryhmän tarkoituksena on kiertää kaikki maailman 205 valtiota ja esittää Hamlet joka maassa erilaisessa ympäristössä, esimerkiksi teattereissa, rannoilla tai kylien aukioilla. Ryhmä aikoo kiertää seitsemän maanosaa kahden vuoden aikana miltei kaikilla mahdollisilla kulkuvälineillä.

Uusimmat

Kulttuuri

Jussi Hakulinen: Olli Lindholmin muistokeikat peruttu – "Toivon, että minut jätetään rauhaan"

Lilli Paasikivi puolustaa kriitikoiden arvostelemaa Jää-oopperaa: "Musiikki on helposti lähestyttävää, mutta se on silti merkityksellistä"

Hanoi Rocksin traaginen käänne pian valkokankailla – tältä näyttää kauan odotettu Mötley Crüe -elokuva

Ruotsalainen Sabaton Kuopiorockiin ensi kesänä – festivaali julkaisi loputkin esiintyjät

Kuopion museoremontissa päädyttiin Suomessa erikoiseen ratkaisuun – Suojeluviranomainen: "Rakenne oli niin outo, että sitä ei tullut sääli"

Elokuvasäätiö jakaa yli 25 miljoonaa euroa elokuvien tuotantoon ja jakeluun

Muotisuunnittelija Karl Lagerfeld on kuollut – tavaramerkkeinä mustat aurinkolasit, valkoinen poninhäntä ja terävä kieli

Yö-yhtyeen Olli Lindholm antoi haastattelun Satakunnan Viikko -lehdelle viimeisenä elinpäivänään: Olen tul­lut malt­ta­mat­to­mak­si

Kalevalan sarjakuvasovitus sekoittaa fantasiaa ja kauhua – "Populaarikulttuuri voisi ammentaa suomalaisesta kansanperinteestä enemmän"

René Magritte ensi kertaa Suomessa – siinä todellinen kulttuuriteko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.